Legendarni death metal band Cannibal Corpse nakon 20 godina nastupit će ponovno u Zagrebu u Vintage Industrial baru u četvrtak, 28. travnja, najavili su organizatori.


Američki death metalci u Zagreb kao predgrupe dovode brazilske kolege Krisiun, koji su dosad triput nastupali u zagrebačkoj Močvari, i norveško/talijanske deathere Hideous Divinity.
Cannibal Corpse stekao je veliku popularnost među ljubiteljima ekstremnog zvuka, dijelom i zbog kontroverzi koje su ih pratile zbog eksplicitnih tekstova i morbidnih artworka. Ukupno su dosad u svijetu prodali više od dva milijuna albuma, čime su postali najprodavaniji death metal sastav u povijesti. Široj publici izvan krugova metalaca postali su poznati nakon nastupa u filmu »Ace Ventura: Šašavi detektiv«, gdje su nastupili na inzistiranje Jima Carreya.
Prvi album »Eaten Back To Life« objavili su 1990. za izdavača Metal Blade Records, kojem su ostali vjerni tijekom cijele karijere u kojoj su dosad objavili 13 studijskih albuma, jedan album uživo, dva box seta i četiri video albuma.
Cannibal Corpse svirali su u Zagrebu još 1996. u tadašnjem rock klubu Remetinec, a 1998. su održali koncert u klubu Uljanik u Puli. Osnovani su u Buffalu 1988., a tijekom godina više puta su mijenjali postavu, tako da su jedino basist Alex Webster i bubnjar Paul Mazurkiewic njegovi stalni članovi. U Zagreb sada dolaze u postavi u kojoj su osim Webstera i Mazurkiewica pjevač George »Corpsegrinder« Fisher, te gitaristi Rob Barrett i Pat O’Brien.

Komentari

komentara