Krajem ovog mjeseca pojavit će se peterestruko vinilno izdanje svih dosadašnjih albuma britanske rock grupe “Faces” pojačano zasebnim LP-em na kojem će biti do sada neobjavljene snimke.

Početkom sljedećeg mjeseca (5. rujna) preostali živući članovi nekada vrlo popularnog banda – Rod Stewart, Ronnie Wood (gitara) i Kenny Jones (bubjevi) – iznova će se okupiti i zasvirati kao prvo ime dobrotvornog Rock ‘n’ Horsepower koncerta koji će biti održan u Londonu i čiji će prihod ići u fondove za borbu protiv raka prostate.

The Faces su se već nekoliko puta pokušali “oživjeti”, a najzanimljiviji takav pokušaj dogodio se pred tri godine kad je na nekoliko nastupa s njima pjevač bio Mick Hucknall iz grupe Simply Red.

Nažalost, krajem prošle godine umro je jedan od temeljnih članova, klavijaturist Ian McLagan, a još 1997. godin ebasist Ronnie Lane pa je time propala želja Roda Stewarta, njihovog prvog pjevača, da se na četrdesetogodišnjicu raspada, dakle baš 2015. godine, iznova okupe. Istina, sad će se to zaista i dogoditi, ali Stewartov povratak ipak neće imati onu snagu koju bi imao da su u igri svi članovi originalne postave.

Ipak, lijepo će ih biti čuti jer su Ronnie Wood i Rod Stewart nakon odlaska iz grupe postali za rock glazbu itekako značajni izvođači.

Komentari

komentara