Riječka grupa Let 3 povodom trećeg Antivalentinova predstavila je pjesmu »Tišu«, obradu velikog hita Novih fosila »Šuti moj dječače plavi«, koju su snimili s hrvatskim mariachi bandom El Combo.

Glazbeni »krivac« za nastanak pjesme i ovog je puta Damir Martinović Mrle koji je u njoj spojio svoje dvije kreativne inspiracije: šatrovački govor i Meksiko. Šatrovački govor, kaže Mrle, poligon je za slobodno kreiranje, stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3.

– Šatrovački je spoj u glavi, pospajale su mi se točke na taj način u toj pjesmi koja me podsjeća na djetinjstvo, objasnio je.

Boje i veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama dočarao je El Combo prema Mrletovim idejama. Meksiko ga privlači zbog jedinstvenog spoja veselja života i melankolije zbog brojnih društvenih problema s kojim se to društvo susreće, a glazba je jedan od simbola te prekrasne zemlje koja je od danas utkana i u rad grupe Let 3.

 

»Tišu« je jedna od pjesama koje će se naći na novom EP-ju riječkih rockera. Snimana je u glazbenom studiju Srđana Sekulovića Skansija, a glazbeni producent je Iztok Turk. Prvi će put u koncertom izdanju biti izvedena na Antivalentinovu što će biti održano 10. veljače u zagrebačkom Domu sportova.

Cijena ulaznica za koncert je 160 kn za dvije osobe i 90 kn za jednu osobu. Moguće ih je kupiti u sustavu Eventima, na web-stranici eventim.hr, u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dallas Recordsu te u riječkom Dallas Music Shopu.

Komentari

komentara