Tresla se brda, rodio se miš – nakon bure koja se u dijelu političkih krugova Siska podigla oko nastupa Leta 3 na proslavi Dana grada, riječki su rokeri ipak održali koncert koji je prošao, kako nam javljaju iz benda, bez ikakvih incidenata.
– Na prepunom sisačkom trgu došli smo širiti ljubav. Anđeli smo novog vremena, duhovna bića u zemlji bez srca. I najveći mrzitelji Leta 3 na našim koncertima postaju ljubitelji… Naravno da se ništa negativno nije dogodilo, poručio je frontmen Damir Martinović Mrle.


Podsjetimo, Gradski odbor HDZ-a Siska i Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije protivili su se koncertu grupe Let 3 koji se u Sisku održao 3. lipnja, uz Dan grada. Smatrali su da je »nastup takvih izvođača na Dan Grada Siska neprimjeren, te će bespotrebno izazvati podijeljene reakcije među građanima«.
– Zašto ste za koncert u povodu Dana grada angažirali Let 3, da li zbog njihovih opanaka koji podsjećaju na istočne susjede, da li zbog čepova u guzici? Zar niste imali neku primjereniju grupu nego njih i baš me zanima koliko ste platili njihov dolazak u Sisak, upitala je gradska vijećnica Kristina Grubec (Hrvatska konzervativna stranka) na sjednici Gradskog vijeća Siska.
– Podsjećamo da je vrlo često glazbena grupa Let 3 svojim nastupima znala pokazivati oblike vulgarizma i nemorala. Također, u javnosti se ističu scenskim nastupima i performansima kojim otvoreno ili indirektno ismijavaju institucije Republike Hrvatske, Crkvu, hrvatske branitelje i druge. Sami nazivi njihovih pjesama i albuma, kao i svako pojavljivanje u medijima upućuju na to da se radi o glazbenoj grupi kojoj više priliče nastupi na festivalima alternativne glazbe nego na središnjoj proslavi Dana Grada Siska, istaknuli su pak u priopćenju Mladeži HDZ-a.
Na sve te napade, odgovorio je i sam Let 3. Oni su se u svom otvorenom pismu izravno obratili sisačkoj Mladeži HDZ-a: »Fakat nije daleko od pizde do guzice. Mladeži HDZ-a čini se da Let 3 ismijava institucije hrvatske države. Letu 3 čini se da Mladeži HDZ-a manjka razboritosti ako ne vidi:
– stranka HDZ osuđena je zbog korupcije
– njen višegodišnji lider  Ivo Sanader osuđen je zbog korupcije
– lider HDZ-a prevario je hrvatsku državu i predao najveće hrvatsko poduzeće, INU, u ruke stranaca da bi za sebe primio mito
– HDZ-ov kadar je svojem rođi omogućio naplatu jednog izgrađenog WC-a po cijeni 50 normalnih WC-a
– HDZ-ovska predsjednica države izbacila je bistu Tita iz predsjedničkih dvora iako je Tito oteo okupatorima pola današnje Hrvatske
– današnji predsjednik stranke ne izjašnjava se o tome da li je izvor njegovog prezimena turski,  »Crni Marko« ili pak srpski, »Kurac Marko«. I sad Let 3 ismijava? Halo !? HDZ je ispod kamena izvukao Željku Markić kako bi preko nje diskriminirao poštene građane koji ne rade diskriminaciju među rupama, a nikada im nije zasmetalo što svećenici u miru božjem svrdlaju u guzice. Čisto čudo je da HDZ  kao neka stara bolesna kokoš uopće može izleći ikakvu mladež. Poručite truloj koki da promjeni svoje ponašanje, da u narod ne unosi nemir i ne širi mržnju, a vi se ugledajte na nas jer smo napredna ljudska vrsta, anđeli novog vremena, duhovna bića u zemlji bez srca… Raspuklo se od miline svako tijelo Rockom milovano. Žililo moja, Rujna žilo… Kroz koju krv mi Rock & Rollna teče silno! Oj strasti! Rock & rollna silo Vrapčićevo oko milo, Jedan drugom krvi se napijmo!«.

Komentari

komentara