U Art-kinu Croatia premijerno je prikazan glazbeni dokumentarac »LP film Buldožer: Pljuni istini u oči« redateljice Varje Močnik.

Dokumentarac dočarava šokantnost i otkač1enost kojom su članovi Buldožera stupili na jugoslavensku scenu svojim albumom prvijencem. Na projekciji su bili i frontmen kultne grupe Marko Brecelj, scenarist filma Igor Bašin, redateljica Varja Močnik i producentica Viva Videnović.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Film nosi ime prema albumu objavljenom prije 43 godine koji je promijenio tadašnje poimanje glazbe dio je serije filmova o bitnim pločama u slovenskoj glazbi. Kako arhivska građa o grupi gotovo da i ne postoji redateljica Varja Močnik vlastitim je pristupom dočarala otkačenost i ekscentričnost ovih rock simbola. Film donosi svjedočanstva članova benda, njihovih prijatelja i obožavatelja koji se izmjenjuju s igranim segmentima, arhivskim materijalom i animacijom.

Marko Brecelj u Art-kinu gostuje i u petak, kada s početkom u 18 sati preuzima ulogu predavača o mekom terorizmu uz pratnju živih komentara i projekciju videodokumenata akcija Društva prijatelja umjerenog napretka od ’99 do danas. U 20 sati slijedi »Premijerni paket« u kojem stižu dva filma u Breceljovoj režiji – »Obredno darivanje« i »Brojanje u jesen«, uz »poklon predrazvodni bračni minimalistički mjuzikl Stereo drama«.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Komentari

komentara