Koncertni program Akustika koji se tradicionalno održava u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark i riječkom klubu Tunel ovog će tjedna doživjeti jubilarnu 150. epizodu. Jubilarno će akusticiranje biti proslavljeno sutra u Tunelu gdje će se riječkoj publici prvi put predstaviti talentirana zagrebačka kantautorica Luce.


– Za koncert sam pripremila akustični set pjesama s mog prvog EP-a »U bojama«, a također i neke nove, još neobjavljene pjesme te nekoliko covera domaćih pjesama u novom ruhu. U Tunel dolazim sa gitaristom Vinkom Ergotićem koji je ujedno i koautor nekih pjesama, poput »Sama ostajem« i »Nakon dana tog«, kaže mlada glazbenica.

Energija i publika divni

Na koncertu u Tunelu na repertoaru će joj se zasigurno naći i aktualni singl »Na oblaku« za koji je nedavno predstavila i videospot u režiji Luke Nižetića.
– Jako sam zadovoljna dosadašnjim reakcijama na spot i pjesmu koja se počela vrtiti i na radiopostajama. Spot mi je posebno drag jer se sastoji od kadrova s koncerta iz Tvornice gdje sam imala prvi samostalni koncert i ujedno promovirala EP »U bojama«, dodaje Luce.
Spomenuti koncert u prepunom Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture mlada je kantautorica održala krajem listopada. Hvaljeni nastup odličan joj je poticaj za daljnji rad.
– Svakako da je svaki dobro odrađen koncert svojevrstan vjetar u leđa i suptilno te gura da još više radiš, stvaraš, pjevaš… Teško mi je biti objektivna oko tehničkog dijela koncerta, ali osjećaj je bio stvarno poseban, energija i publika divni, a jako sam zadovoljna i recenzijama i komentarima prisutnih, kaže.

Odlične recenzije

Jako su dobre i reakcije kritike i publike na njezin EP.
– Moram priznati da su recenzije odlične, i svaku cijenim i iznimno sam zahvalna, ali ako trebam izdvojiti jednu, to bi definitivno bila ona Zrinke Kunić objavljena na portalu ziher.hr. Čitala sam i cmizdrila zbog svih tih lijepih riječi. Divan je to osjećaj kad se prepozna tvoj rad i glazba i velika je to motivacija za daljnji rad, ističe Luce.
Talentirana glazbenica slaže se da je ova godina za nju zaista bila posebna. Pamtit će je po mnogočemu.
– Tijekom 2015. su mi izašla dva singla,(»Nakon dana tog« i »Na oblaku«, a u listopadu i moj prvi EP »U bojama«… Pamtit ću je i po kratkoj ali slatkoj ljetnoj turnejici, nekoliko dragih mi novonastalih pjesama, što s Vinkom Ergotićem, što vlastitih, koje će se naći na mom albumu te naravno po nedavno održanom samostalnom koncertu i promociji EP-a u Malom pogonu Tvornice. Sve u svemu, dobra godina i veselim se 2016. i svemu što donosi, zaključila je Luce.

Komentari

komentara