Treći tjedan petog Impulse festivala riječkim je glazboljupcima donio još jednu dojmljivu glazbenu večer. Na botelu Marina sinoć je nastupila hvaljena mlada zagrebačka kantautorica Luce.

Nakon trogodišnjeg izbivanja s riječkih pozornica, na Kvarner se vratila kako bi predstavila hvalospjevima dočekan debitantski album »Susret«, objavljen prije tri tjedna. Luce je na Marini nastupila uz pratnju svojeg četveročlanog pratećeg benda, a uz nove pjesme na repertoaru joj se našao i materijal s njezinog prvog diskografskog izdanja, EP-a »U bojama«, ali i pjesme koje će se naći na njezinom sljedećem nosaču zvuka.

 

Luce/Foto Marko Gracin

Luce/Foto Marko Gracin

Baš kao i na prošlotjednom spektakularnom nastupu u Velikom pogonu Tvornice kulture, koncert je otvorila pjesmom »Na oblaku«, a publika je mogla uživati i u izvedbama pjesama »Bar još tren«, »Dogodila se dosada«, »Vraćam se«, »Otkucaji«, kao i pjesmama koje su nastale u Rijeci, primjerice »Sama ostajem« ili »Čežnja« koja nije nastala u Rijeci, ali je povezana s njom. Simpatičnoj pjevačici na repertoaru se našlo i nekoliko izvrsnih obrada, primjerice »Čuvaj me« grupe Pavel i »Gdje Dunav ljubi nebo« Josipe Lisac.

Luce/Foto Marko Gracin

Luce/Foto Marko Gracin

U intimnoj atmosferi Marine, talentirana glazbenica unikatnog vokala i zapanjujućih vokalnih sposobnosti sinoćnji je koncertni susret učinila divnom glazbenom poslasticom u kojoj je publika istinski uživala.

Komentari

komentara