Rock legenda Mark Lanegan Band najavio je izlazak novog studijskog albuma »Gargoyle« za 28. travnja i to za izdavačku kuću Heavenly Recordings.


Na deset novih pjesama pojavit će se Laneganovi dugogodišnji prijatelji i suradnici među kojima su Josh Homme, Greg Dulli i Duke Garwood. Najavnu pjesmu »Nocturne« može se preslušati na Soundcloudu.

Engleski muzičar Rob Marshall je koautor na šest pjesama, a cijeli album je nastao za samo mjesec dana, što je neubičajeno brzo za Lanegana.
»Definitivno osjećam da sam bolji tekstopisac danas nego prije 15 godina. Ne znam da li se samo zavaravam, ali zasigurno mi je lakše sada napraviti nešto zadovoljavajuće. Možda sam postao manje strog prema sebi pa mi cijeli proces stvaranja ne pada teško. Međutim, razlog mog nesmanjenog interesa za stvaranje muzike dobrim dijelom leži u suradnjama s drugim umjetnicima – vidjeti svoje djelo kroz tuđu perspektivu je daleko uzbudljivije nego da sam jedini posmatrač«, objasnio je Lanegan.

Iako istog porijekla kao i dva studijskog prethodnika, »Imitations« i »Phantom Radio«, na »Gargoyle« je prisutan značajan uzlet u melodiji budućih hitova »Nocturne« i »Beehive«, dok su tekstovi raznovrsniji. Naziv albuma potiče iz stiha pjesme »Blue Blue Sea«, a izbor je pao zbog nagoveštaja samoomalovažavanja.
»Najponosniji sam na pjesme koje su atipične u odnosu na one koje sam pisao u prošlosti« rekao je Lanegan.
»Sviđa mi se ‘Old Swan’ jer izražava pozitivnost, što je u potpunoj suprotnosti sa svim prethodnim!«.

Komentari

komentara