Nova organizacija za promoviranje hip hop, break dance kulture Fat city grooves ugostit će 17. lipnja u klubu Boogaloo talijansku legendu hip hop zvuka Maurizio The NextOne.

Na premijernom gostovanju u Hrvatskoj Maurizio će kroz B boy dj set u maniri stare škole uz pomoć dva gramofona i mixera manipulairati  najtvrđim ritmovima s vinilnih ploča iz svoje bogate kolekcije uz podršku domaćih izvođača: MC Tone Tuoro, DJ Bijan, DJ Noki Nole .
Maurizio poznat i pod imenom The NextOne smatra se jednim od najvećih živućih b-boy legendi  i začetnikom hip hopa u Italiji. Osim toga Maurizio je ozbiljan kolekcionar gramofonskih ploča, s kolekcijom od preko 20 000 primjeraka. Njegov doprinos i posvećenost hip hopu prepoznati su diljem svijeta zbog čega ga često pozivaju kao sudca na breakdance natjecanjima. S obzirom na iskustvo, talent i vještine koje posjeduje Maurizio takođe diljem svijeta gostuje kao predavač na radionicama različitih tema: break dance, DJ-ing, produkcija u hip hopu.
Posebno cijenjen kao DJ, Maurizio često posjećuje klubove gdje mixanjem vinyla predstavlja viziju spajanja bubnjarskih breakova različitih žanrova u cilju stvaranja uzavrele plesne atmosfere. Maurizio The NextOne surađivao je s hip hop legendama kao što su Rakim, Gang Starr, Afrika Bambaataa, Kool DJ Herc, Tony Touch, Das Efx, Common, De la Soul, Group Home, Mc Solar i drugi. Kao poseban gost, Maurizio je vrtio na mnogim jamovima i hip hop događajima diljem svijeta.
Maurizio u studiju
Break danceom se počeo baviti  1984. te je od tada aktivan na hip hop sceni kao DJ, tekstopisac i producent, surađujući s raznim nezavisnim i većim diskografskim kućama. Tijekom osamdesetih, Maurizio je inspiraciju pronalazio u legendarnim filmovima poput Flashdancea, BeatStreeta, WildStylea i Style Warsa. U svijetu breakdancea cijenjen je zbog svojeg originalnog plesnog stila i kreativnosti.
U devedesetima se preselio u SAD, gdje je postao članom slavne skupine Rock Steady Crew. Također je sudjelovao u prvoj hip hop glazbenoj turneji, Jam on the Groove. Potaknut tim iskustvima, u suradnji s Mr. Wigglesom, izdao je svoj prvi video pod nazivom Incredible Bboy VOL 1.
U Italiji je osnovao diskografsku kuću Next Level Entertainment i izdao album The Next Diffusion: Straight From Da Heart, na kojem su se pojavili kum hip hopa Afrika Bambaataa i mnogi drugi.
Maurizio The NextOne nakon više od 30 godina bogate karijere premijerno gostuje u Hrvatskoj što je obavezna  lektira za sve strastvene ljubitelje hip hop ritmova, ali takođe i najkvalitetniji plesni događaj tog dana za sve ostale koji  uživaju u plesu i dobroj zabavi.
Ulaznice po promotivnoj cijeni od 40 kn mogu se kupiti sve do 16.6. u klubu Boogaloo, Free bird music shopu, Tratinska 50 i online putem Entrio sustava.  Nakon promotivnog perioda cijena ulaznice na dan događaja iznosit će 50kn.

Komentari

komentara