I dok su se brojna open air događanja u Hrvatskoj, prošli tjedan otkazivala zbog nepovoljne vremenske prognoze, Medvedgradske glazbene večeri oduprijele su se ledenom vjetru i čak tri od četiri koncerta održana su upravo na medvedgradskoj utvrdi.

Prvu večer obilježili su nastupi dviju kantautorica – Luce i Sare Renar.
Luce
Od uvodne pjesme “Sama ostajem”, preko “Vraćam se” i “Dosade” pa sve do “Nocturna” i završne “Možda mi”, Luce i  njena glazbena pratnja precizno su vodili publiku prema vrhuncu večeri i nastupu Sare Renar.
Sara RenarNa Sarinoj set-listi sastavljenoj od petnaestak stvari očekivano su se našla “Djeca”, “Ljubav”, “Jesen”, “Tišina”, “Odlazak” te nova pjesma „Dani bez sjena“. Prije nastupa Luce i Sare, na vrhu Medvedgradske kule, ograničenom broju publike predstavila se grupa Side Project.

Koncert godine

Sljedeći dan, u petak 15. srpnja, na medvedgradsku pozornicu zakoračila je grupa Urban&4.  Oko 21. 15 sati pojavio se dobro raspoloženi Urban koji je odmah započeo komunikaciju s oduševljenom publikom. Koncert koji su već sada neki mediji prozvali koncertom godine, započeli su polagano i akustično s pjesmom „Pustinja“, nakon čega su uslijedile „Kada se voda povuče“ i „Ruke“.  Hladan vjetar i odlična atmosfera publiku su brzo podigli na noge, a bend je počeo s nešto bržim stvarima poput “Moja voda“, “Mjesta za mene”, “Mala truba”, „Priđi mi bliže“. Fantastična sinergija glazbenika i publike dovela je koncert koji je trajao gotovo puna tri sata do vrhunca. Fenomenalan trojac Voland Le Mat, na kuli je otvorio ovu večer predivnim polusatnim setom sastavljenim od kombinacije starijih pjesma s “Faustopojki” te novog materijala koji tek čeka svoju objavu.

Elemental u Pivani

Posljednji koncert u sklopu Medvedgradskih glazbenih večeri, zbog cjelodnevne morao se preseliti u koncertni prostor Pivane u Ilici. Nastup četvorke iz grupe FOR bio je uvertira u još jednu nezaboravnu glazbenu večer. Oko 21:20 na pozornicu se popeo headliner večeri, grupa Elemental.
Elemental
Već na samom početku dali su do znanja da im ništa neće „ovaj dan pokvarit“. Setlistu su skrojili od starijih pjesama poput „Vertigo“, „Priroda i društvo“, „Romantika“ te novijih „Tijelo pamti“, „U duši smo junaci“, „ S trideset“ koje su fanovi pjevali od prve do zadnje note. I nakon gotovo dva sata svirke, nitko nije bio raspoložen za ići kući stoga ih je razjarena publika vraćala na bis čak tri puta. Unatoč promjeni lokacije koja teško može parirati Medvedgradu, Elemental je održao još jednu fenomenalnu svirku i potvrdio status jednog od trenutno najjačih zagrebačkih bendova.

Komentari

komentara