Distune Promotion i Rock Svirke u suradnji s Coda Agency u subotu 27. siječnja u OKC Palach dovode američku grupu Algiers kojoj će to biti premijerni riječki klupski nastup.

Bend čine svjetski putnici koji žive na relaciji: London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong na ovoj turneji predstavljaju novi, drugi hvaljeni album »The Underside Of Power« kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu.

Materijal je snimljen u Bristolu, producirali su ga Adrian Utley (Portishead) i Ali Chant, miksao Randall Dunn (Sunn O), a post-produkciju radio Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform). Riječ je o beskompromisnom i strastvenom albumu koji donosi eklektičnu kombinaciju stilova: gospela, južnjačkog rapa, post punka, itala, soula.

Multinacionalni kvartet, s najviše dvojicom članova koji istodobno žive u istom gradu, otkriva kolektivno i individualno te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike. Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima ili se boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup.

– Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute. To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta, objasnio je basist Ryan Mahan.

Early bird ulaznice za koncert po cijeni od 65 kuna u prodaji su do četvrtka, 30. studenog. Od 1. prosinca cijena ulaznica iznosi 80 kuna, a na dan koncerta bit će 110 kuna. Ulaznice su dostupne u Dallas music shopu Rijeka i sustavu Entrija. Dan uoči nastupa u Rijeci grupa Algiers nastupit će u zagrebačkoj Močvari.

Komentari

komentara