Udruga Ri Rock i ove godine organizira Music Box besplatne radionice gitare, bubnja i bas gitare.

Zahvaljujući financijskoj i prostornoj potpori Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Lučke uprave Rijeka, projekt »Music box glazbene radionice – mladi za kulturu« mladima do 29 godina omogućuje besplatnu edukaciju sviranja električne i bas gitare te bubnjeva, uz stručno vodstvo instruktora i iskusnih glazbenika.
Prošlogodišnji interes za radionicama bio je izuzetno dobar. Od 214 prijavljenih, 79 polaznika dobilo je mogućnost sudjelovati u projektu i uspješno završiti edukaciju, iskazavši novostečene vještine pred publikom na završnim koncertnim nastupima.
Projekt se i ove godine provodi u partnerstvu s Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom, Gimnazijom Andrije Mohorovčića te Osnovnom školom Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije koje će ustupiti svoje prostore, opremu i stručno vodstvo. Osim edukacija iz sviranja električne gitare, bas gitare, bubnjeva te radionice sudjelovanja u bendu, biti će organizirana i zajednička uvježbavanja polaznika s mogućnošću formiranja novih glazbenih sastava.

Polaznicima će biti osigurani odgovarajući glazbeni instrumenti, stručno vodstvo te adekvatno opremljeni prostori. Učenici će imati mogućnost nastupati na javnim koncertnim nastupima i inovativnom dječjem festivalu u Opatiji koji će odisati zabavom, šarolikim programom i interaktivnim radionicama.
Zainteresirani polaznici prijavnicu mogu pronaći na poveznici: https://goo.gl/forms/uQxqygNHvqUOXbrh1. Nakon prijave bit će pozvani na kratki intervju. Radionice započinju u studenom.

Komentari

komentara