Bilo je odlično, polaznici MusicBox glazbenih radionica u Palachu su osjetili pravu koncertnu atmosferu, »okusili« su onaj posebni trenutak nastupa pred publikom, imali su brojnu publiku i glasnu podršku, kako prijatelja i školskih kolega, tako i roditelja i njihovih prijatelja. Sve u svemu, zaista smo jako zadovoljni kako je prošlo, kazao je profesor Goran Boneta iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, koji uz profesoricu glazbene umjetnosti Jasminku Batagelj iz Prve riječke hrvatske gimnazije, te Vanju Kauzlarića (Officer Down), Nikolu Jovanovića (Sweet Thunder) i Petra Brkovića (Officer Down) čini stručno vodstvo MusicBox besplatnih glazbenih radionica u kojima su mogli sudjelovati mladi u dobi od 15 do 29 godina.


Na besplatnom koncertu održanom u utorak  u Palachu, sudionici »rock škole« publici su pokazali što su naučili tijekom sedam mjeseci školovanja koje su proveli s instruktorima gitare, basa i bubnja. Podsjetimo, početkom studenoga prošle godine Udruga Ri Rock pokrenula je projekt za još jednu godinu besplatnih glazbenih radionica pod nazivom »Music Box – Glazbene radionice za mlade«. Projekt se provodio u suradnji s profesorima i učenicima Prve riječke hrvatske gimnazije te Gimnazije Andrije Mohorovičića. Tijekom protekle školske godine u radionicama je besplatno sudjelovalo više od 50 mladih polaznika, kako početnika, tako i naprednih glazbenika. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstva socijalne politike i mladih, Zaklada Kultura nova te Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka.
– Stvarno smo jako zadovoljni kako je cijela priča prošla, stoga smo na adrese ministarstava već poslali i projekt za iduću godinu i novu »rock školu«, zaključio je Boneta.

Komentari

komentara