Nakon rasprodanog ljubljanskog koncerta, a uoči nastupa u zagrebačkoj Tvornici kulture,  nizozemsko-novozelandska glazbena atrakcija My Baby u petak je navečer, u sklopu europske turneje, nastupila u Pogonu kulture.

Drugi riječki koncert zanimljivi je glazbeni trojac prvotno trebao održati u Klub.u na Trsatu, ali je zbog velikog zanimanja publike prebačen u veći prostor na Sušaku koji nije »pucao po šavovima«, ali je bio popunjen taman koliko treba da bi se moglo konstatirati kako je zanimanje za My Baby bilo poprilično veliko.
Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

My Baby grupa je koja postoji od 2012. godine i u svojoj šarenoj glazbi kombinira fingerpickin’ gitare, voodoo, funk, folk, gospel, plesni tribal, južnjački močvarni blues, sirovi soul, afrički pustinjski blues, marokansku i indijsku glazbu, plesnu glazbu svih oblika i još štošta. Čine je multiinstrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston.
Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Amsterdamski bend iza sebe ima tri albuma »My Baby Loves Voodoo«, »Shamanaid« i »Prehistoric Rhythm« objavljen u ožujku ove godine. Dosad su proputovali čitav svijet i nastupali od SAD-a, Japana, Novog Zelanda do Europe, oduševljavajući publiku svojim dojmljivim scenskim nastupom, jedinstvenim zvukom, spontanošću i velikom sviračkom energijom.
Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Pjesme grade na hipnotičkim beatovima pretvarajući svoje nastupe u audio-vizualni šamanistički voodoo blues trance party na kojem publiku pokušavaju začarati i baciti u trans. Iako bi se takav repertoar puno bolje uklopio u nekakav opušteni, ljetni festival na moru, sudeći po reakcijama publike, sasvim je uspješno zaživio i u prostoru Pogona kulture na Sušaku.

Komentari

komentara