Uoči riječke koncertne promocije albuma »IV« grupe My Buddy Moose koja će biti održana u subotu u Palachu, članovi benda su se u Dallas Music Shopu družili s prijateljima i suradnicima i najavili subotnju večer riječke glazbe, ali i kulture općenito.

– Album je na Deezeru izašao u lipnju, a na ploči u rujnu. Bilo nam je bitno zaokružiti objavu materijala na svim digitalnim i analognim izdanjima. Prošlog tjedna predstavili smo ga u KSET-u u Zagrebu. Bilo je super, to je klub gdje smo počeli, gdje smo imali prvu zagrebačku promociju pa nam je bilo bitno da tamo i nastavimo ovu priču, otkrio je frontmen benda Luka Benčić.
My Buddy Moose
Osim njega te Jasmina Đečevića i Ištvana Širole, odnosno tri četvrtine My Buddy Moosea, druženju u Dallasu nazočio je i Vlado Simcich Vava koji je rekao kako je četvrti album MBM-a fenomenalna ploča.
– Mene nisu osvojili prvom pločom; ideja mi je bila izvrsna, ali mi je falila produkcija, nešto prljavije, manje zatvoreno. Druga ploča je bila opasnija ali ne dovoljno, trećim albumom su rekli – ok, sad smo to mi, a ovim albumom su me potpuno rasturili. Osim što su skrenuli izvan svog americana izričaja, krenuli su prema garažnom, modernijem američkom zvuku koji jako odstupa od onog što su bili u početku. Album će garantirano kod svih kritičara u zemlji biti među prvih 10, ako ne i prvih 5 ove godine, rekao je Vava.
Druženju je nazočio i autorski dvojac zaslužan za vizualno rješenje albuma Enver Krivac i Dobriša Radovanović koji s bendom uspješno surađuje već 11 godina, te novo ime riječke glazbene scene, kantautor Marko Rogić koji djeluje pod umjetničkim imenom White on White.
My Buddy Moose
Riječkim losovima na pozornici će se pridružiti i prijatelj benda, gitarist The Bambi Molestersa Dalibor Pavičić. Svojevrsna trostruka promocija u Palachu započet će predstavljanjem debitantskog romana Dunje Matić »Troslojne posteljine«.
Ulaznice su u prodaji u Dallasu te u sustavu Entrija. Cijena im je 40 kn u pretprodaji i 60 na ulazu.

Komentari

komentara