Tri godine od  posljednjeg zagrebačkog koncerta, tri godine tijekom kojih su proputovali svijet odsviravši gotovo 200 koncerata, ali i objavili još jedan u nizu diskografskih bisera koji je ujedno i glavni povod za aktualnu im turneju, Calexico  se vraća u Zagreb i to 6. svibnja u Tvornicu kulture, u oragnizaciji SuperUho festivala.


Album »Edge of the Sun« objavljen je u travnju prošle godine, a sniman u Mexico Cityju, Ateni i Los Angelesu s brojnim vrhunskim gostujućim glazbenicima Neko Case, Sama Beama (Iron & Wine), Bena Bridwella (Band of Horses), Nicka Urate (DeVotchka) te sjajne gvatemalske kantautorice Gaby Moreno koja će im se pridružiti na ovoj turneji te će nastupiti kao predizvođačica na koncertu u Tvornici kulture.
Uz već poslovične hvalospjeve kritike ovaj je album rezultirao i dosad najvećim komercijalnim uspjehom grupe koja se tako, u prvom redu zahvaljujući iznimnoj prodaji u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, krajem travnja prošle godine popela među 30 najprodavanijih izvođača u svijetu, nastavljajući tako krajnje neuobičajenu praksu u današnjoj glazbi te svakim novim izdanjem šire krug svojih štovatelja.
Dvadeset je godina već prošlo od kad su multiinstrumentalisti Joey Burns i John Convertino, dvojac koji čini jezgru Calexica, započeli zajednički rad te tako uzajamnu strast prema spaghetti western filmskoj glazbi Ennia Morriconnea, kao i prema jazzu pedesetih i šezdesetih, te surf rock i country glazbi, pretvorili u neke od najljepših glazbenih ostvarenja izniklih unutar američke glazbe protekla dva desetljeća.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 120 kuna mogu se od 1. veljače do 7. veljače kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku ili naručiti putem njihove web prodaje. Nakon toga će im cijena biti 140 kuna, a na samom ulazu će koštati 170 kuna.

Komentari

komentara