Koliko je pop i rock glazba zapravo značajna, jasno pokazuju zbivanja nakon što je novozelandska pjevačica Lorde otkazala nastup u Izraelu, točnije u Tel Avivu.

Pjevačica hrvatskih korijena to je učinila na temelju zahtjeva grupe svojih obožavatelja koji su joj uputili otvoreno pismo u kojem je mole da ne nastupi u Izraelu jer se na taj način, smatraju, podržava politika Izraela koja, po autorima tog zahtjeva, nije dobra.

Na službeni odgovor izraelskih vlasti nije trebalo dugo čekati, a uputio ga joj je Dr. Itzhak Gerberg, izraelski ambasador na Novom Zelandu koji u svom otvorenom pismu, uz želju da se sastane s pjevačicom, kaže i to kako je glazba prekrasan jezik tolerancije i prijateljstva pa i zato nije trebala otkazati svoj nastup:

„Vaš koncert u Izraelu mogao je prošiiriti poruku o tome kako rješenja proizlaze iz konstruktivnih dogovora koji vode kompromisima i suradnji. Glazba bi trebala ujedinjavati, a ne razdvajati i Vaš je koncert u Izraelu mogao proširiti duh nade i mira na Srednjem Istoku.“, napisao je Dr. Gerberg izrazivši želju da kroz razgovor s Lorde dodatno razjasni svoje te poglede i stavove izraelske politike.

Komentari

komentara