Deveti Student Day Festival, tradicionalna manifestacija Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Riječkog kulturno urbanog pokreta (RIKUP), koju financijski podržavaju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, bit će održan od 14. do 19. svibnja, najavili su na konferenciji za novinare predstavnici organizatora.

– Najveća studentska zabava u regiji, koja počinje 14. svibnja predajom ključeva Grada studentima, i ove godine u tjedan dana trajanja donosi dva dana ludog provoda na dva floora, veliki broj domaćih i inozemnih izvođača, nagradne igre, raznorazne radionice, kulturne manifestacije i sportske izazove.

Bit će tu filmske večeri na Kampusu, studenti će uređivati pothodnik kod riječke tržnice, dio programa je i express tečaj jezika, radionice riverzije na temu granice, predstavljanje udruga i studentskog aktivizma na riječkom Korzu 18. svibnja, znanstveni dio uz izradu slova i slagalica, radionica izrade prirodne kozmetike,

Dvodomski kup, odnosno natjecanje između dva riječka studentska doma – Ivan Goran Kovačić i Trsat, kao i sportski dani na Korzu 18. i 19. svibnja. I ove će godine biti održana tradicionalna nogometna utakmica između ekipa Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, a novost je da će uz muškarce, svoje snage u nogometu odmjeriti i žene, kazala je zamjenica predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Dora Nikolla.

U sklopu bogatog glazbenog programa koji prati ovu manifestaciju, a koji će se tradicionalno održati u skladištu ExPort Delte, gdje će se, prema riječima Sanjina Lovrina, predstavnika RIKUP-a i KBS Warehouse floora, održavati najveći party u regiji, premijerno u Rijeci nastupit će svjetski poznati DJ Matthias Tanzmann, njemački producent, DJ i osnivač izdavačke kuće Moon Harbour Records. Student Day Festival ugostit će i jaka imena regionalne elektroničke kao što su Marina Karamarko, DJ Ogi, Virgin Helena, Filip Motovunski, Ana Antonova, DJ-i iz KBS Entertainment i Seriously Twisted Crewa te mnogi drugi. Na main stageu nastupit će Hladno Pivo, Bajaga & Instruktori, S.A.R.S., T.B.F., Krankšvester, Sajsi MC i Grapevine Babies. Službeni after party bit će održan u Crkvi.

Novinarima se obratila i prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci, koja je istaknula kako je Student Day Festival puno više od same zabave.

To je kultura, znanost i sport, projekt koji je nastao od strane studenata koji su svojim trudom, naporom i zalaganjem od ideje stvorili hvalevrijedan festival koji je poznat ne samo u Primorsko-goranskoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj, kazala je Barić.

Pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc istaknuo je kako je Županija ponosna na riječke studente zbog njihovog aktivizma te da i ove, kao i prethodnih godina podržava Student Day Festival.

Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović kazao je kako se Grad Rijeka uključuje u ovu manifestaciju jer ona na poseban način daje pečat urbanom identitetu Rijeke sa kojim se nastoji motivirati mlade da dođu studirati u Rijeku, čije Sveučilište ima 17 tisuća studenata.

Komentari

komentara