Njemački indie-pop dvojac Milky Chance, najpoznatiji po hitovima »Stolen Dance« i »Down By The River«, nastupit će 27. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, najavili su organizatori koncerta. 

 

Nakon višegodišnje turneje diljem svijeta i nastupa na poznatim festivalima poput Coachelle, Lollapalooze, Reading, Leeds i Exit festivala, popularni njemački dvojac predstavit će se zagrebačkoj i hrvatskoj publici.

 

Milky Chance čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist, te DJ i producent Philipp Dausch. Prepoznatljivi su po zvuku kojem su u osnovi elektronski ritmovi, vješto pomiješani s utjecajima reggaea i R&B-a, začinjeni zaraznim melodijama. Vokal i tekstovi pjesama, s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea. Ostvarili su brzi uspjeh i dosegli veliku popularnost albumom prvijencem »Sadnecessary« iz 2013. godine.

Milky Chance

Slava je uslijedila gotovo preko noći – u samo nekoliko mjeseci postali su jedna od najvećih indie-pop senzacija u Europi, a ubrzo potom i preko oceana. U rekordnom roku zasjeli su na vrhove europskih glazbenih ljestvica, a našli su se i među najboljima na Billboardovoj TOP 200 listi. Otisnuli su se na svjetsku turneju, rasprodali njujorški Bowery Ballroom i nastupali u legendarnom Red Rocks amfiteatru. Gostovali su u poznatim TV emisijama kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona, osvojili nekolicinu nominacija i nagrada, te u manje od tri godine postali globalni pop-fenomen.

Milky Chance

 

»Sadnecessary« je prodan u platinastoj nakladi na području SAD-a, dok je u Njemačkoj ostvario zlatnu nakladu. Hit »Stolen Dance« našao se na top ljestvicama diljem svijeta, ostvario više od 300 milijuna pregleda na YouTubeu i prodao se u više od 4 milijuna primjeraka, a ušao je i u Shazam Hall of Fame kao jedna od »najshazamanijih« pjesama ikada.  Nakon svjetskog uspjeha s prvijencem, ove godine vraćaju se s novim album »Blossom«, s kojim dolaze u Zagreb u sklopu aktualne europske turneje.

Komentari

komentara