Film »Nebeska tema« o velikanu regionalne glazbene scene Vladi Divljanu u Hrvatskoj će biti premijerno prikazan 11. lipnja u Velikoj dvorani KD-a Vatroslava Lisinskog od 20 sati, priopćila je jučer produkcijska kuća United media.

– Vlada Divljan je jako volio Zagreb i Zagreb voli Divljana. Naši zagrebački prijatelji odigrali su važnu ulogu u tome da se ovaj film dogodi, izjavio je redatelj i scenarist filma Mladen Matičević, naglasivši da je sretan što će s ekipom 11. lipnja zagrebačkoj publici predstaviti »Nebesku temu«.

– Ekipa filma, sudionici i ja predstavit ćemo im se u velikoj dvorani Lisinskog. S velikom radošću očekujem taj susret, dodao je.

Film »Nebeska tema« se, nakon premijere 10. svibnja u Sava centru te 22. svibnja u Novom Sadu, trenutno prikazuje u kinima diljem Srbije.

»Nebeska tema«, scenarista i reditelja Mladena Matičevića, dugometražni je dokumentarac s elementima igranog filma, a kao sudionici se pojavljuju najznačajniji autori s prostora bivše Jugoslavije koji su posebno za tu prigodu snimili i u filmu izvode nove verzije pjesama Vlade Divljana. »Nebeska tema« je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. U filmu sudjeluju: Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.

Komentari

komentara