Slavna britanska grupa Radiohead nestala je s interneta – od 1. svibnja njihova službena stranica www.radiohead.co.uk ispražnjena je, a nestali su i svi postovi koje su ikada objavili s njihovog

Twitter računa koji broji 1,58 milijuna sljedbenika te Facebook profila koji ima 11,8 milijuna lajkova. Također, pjevač benda Thom Yorke izbrisao je sve objave s osobnog tweeter računa @thomyorke.

Kamo su nestali, nije jasno, nije poznat ni razlog zašto su to učinili, no nagađa se kako je takav nesvakidašnji potez najava njihovog novog, željno iščekivanog devetog nosača zvuka. Naime, zadnji su album »King of Limbs« objavili 2011. godine tako da njihovi fanovi novo izdanje očekuju s nestrpljenjem. Budući da su i do sada albume objavljivali i najavljivali na razne neobične načine, pretpostavke da i pomalo bizarni »bijeg« s interneta označava najavu novog materijala vrlo su vjerojatne. Primjerice, zadnji su album najavili posebnim novinskim izdanjem posvećenim samo Radioheadu, dok su album »In Rainbows« ponudili putem interneta, pozvavši fanove da za njegov download plate onoliko koliko žele.

Bend koji 20. svibnja u Amsterdamu započinju europski dio svjetske turneje, nagađanja o novom albumu raspirio je i prije tri dana kada je obožavateljima poštom poslao jednostavnu »razglednicu« s tekstom »Sing a song of sixpence that goes/Burn the Witch/We know where you live« iz kojeg su mnogi zaključili da bi upravo »Burn the Witch« mogao biti naziv njihovog novog albuma.

Komentari

komentara