Leonard Cohen je, iako su mu već 82 godine, neumoran! Naime, za predstojeću jesen stari šarmer najavljuje svoj novi, četrnaesti studijski album.

CD će se zvati „You Want it Darker“, poslove produkcije napravio je Cohenov sin Adam, a album će ponuditi devet potpuno novih pjesama za koje oni koji su ih čuli kažu da su mala remek djela, klasične Cohenove nezaboravne balade.

Usprkos godinama Cohen nastupa i snima više no ikada prije pa je tako prošle godine objavio album „Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour“, kompilaciju pjesama s njegove velike svjetske turneje iz 2012. i 2013. godine pojačanu s dvije nove kompozicije – “Never Gave Nobody Trouble” i “Got a Little Secret”.

Godinu dana prije toga, dakle 2014. godine, objavio je studijski album „Popular Problems“ koji je proglašen jednim od najboljih albuma te godine.

Zanimanje za njegov novi rad veliko je i zbog nedavne smrti njegove mladenačke muze, prekrasne Norvežanke Marianne Ihlen kojoj je posvetio besmrtne pjesme „So Long, Marianne“ i “Bird on the Wire” i s kojom je bio u vezi tijekom šezdesetih i sedamdesetih goidina prošlog stoljeća.

Znajući da boluje od leukemije on joj je nekoliko dana prije njene smrti napisao vrlo emocionalno pismo s kojim je javnost nedavno upoznata i u kojem, između ostalog, Cohen smrtno bolesnoj starici koju je volio dok je bila djevojka, piše: „Marianne, došlo je i to vrijeme kad smo tako stari da nam se tijelo raspada i mislim da ću ti se uskoro pridružiti. Znaj da sam ti toliko blizu da ćeš, ako ispružiš svoju ruku, sigurno naći moju.“, napisao je Cohen.

Komentari

komentara