Pažnju američke javnosti ovih je dana iznova privukao Bruce Springsteen koji je u okviru svoje The River Tour na MetLife Stadionu u East Rutherfordu u New Jerseyu održao svoj u SAD-u najduži koncert.

Kad se to kaže za Springsteena kojemu je normalno svirati tri i pol sata, onda je jasno da je riječ bila o mega dugom nastupu koji je ovog puta trajao tek koju minutu manje od puna četiri sata! Naravno, motivi i povodi za tako dug koncert u činjenici su da je Gazda svirao u svom zavičaju (rođen je u gradiću Freehold u saveznoj državi New Jersey), a koncert je ukrašen i s dvije neobičnosti koje je moguće pogledati na Internetu.

Prva od njih je da je pri izvođenju pjesme „Waitin’ on a Sunny Day” Boss imao najmlađu pomoć u odnosu na sve dodsadašnje koncerte. Naime, uz njega pjesmu je otpjevala i iz publike za tu prigodu na pozornicu podignuta trogodišnja curica. Uz to u ovom su koncertu mogle u jednoj sceni uživati i sve romantične dušice.

Naime, pri izvođenju pjesme „Jersey Girl“ Springsteen je primjetio komešanje uz pozornicu gdje je jedan mladić prosio svoju djevojku. Gazda ih je pozvao na pozornicu gdje je sve skupa objavljeno uz mikrofone i uz glazbenu pratnju Springsteena i E Street Banda! Naravno, mladfić je za prosidbu odabrao pjesmu „Jersey Girl“ jer je njegova izabranica djevojka iz Jeryseya, a pri prošnji njen je budući suprug rekao, između ostalog „…volim te više od ičega svijetu. Volim te više od glazbe. Ma, volim te više od Brucea – oprosti Bruce!“. Naravno, odgovor je bio da, a djeci će mama moći pričati kako ju je tata zaprosio pred desecima tisuća ljudi!

Inače, najduži koncert ikada Springsteen je održao u Helsinkiju, 31. srpnja 2012. godine kad je svirao četiri sata i pet minuta!

 

Komentari

komentara