Radiohead 23. lipnja objavit će reizdanje sada već kultnog klasika »OK Computer« za izdavačku kuću XL Recordings.

 

Povodom 20 godina od objavljivanja ovog albuma Radiohead su pripremili izdanje »OKNOTOK« koje će sadržati originalni album »OK Computer« s 12 pjesama, osam B-sides pjesama kao i tri nikada objavljene pjesme »I Promise«, »Lift« i »Man Of War«. Ove tri pjesme su snimljene u vrijeme snimanja albuma ali do sada nikada nisu bile objavljene.

Lampshade Media/TOM SHEEHAN

Materijal će biti kompletno remasteriziran s originalnih analognih traka, a objavljen kao digitalno izdanje, duplo i troduplo CD izdanje, troduplo 180 gramsko LP izdanje s 23 pjesme i kao »OKNOTOK BOXED EDITION« koji će sadržati i 104 stranica bilješki Thoma Yorkea, 48 stranica pripremnih radova u planiranju albuma, C90 miks tape koju je sastavio bend od »OK Computer« arhiva i demo snimaka, riječi svih pjesama, LP i preko 30 umjetničkih dijela napravljenih za omot i promociju od kojih mnogi do sada nisu nikada objavljeni.

Radiohead

»OK Computer« je objavljen 1997. godine a producirao ga je Nigel Godrich. Na albumu se nalaze singlovi i hitovi kao što su »Paranoid Android«, »Karma Police«, »Lucky« i »No Surprises«. Smatra se najboljim albumom benda i njihovo prvo izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto britanske liste i bilo nominirano za Grammy za album godine.
Od 2015. godine The National Recording Registry izabrao je » OK Computer« kao izdanje koje se čuva u Kongresnoj Biblioteci kao dijelo od »kulturnog, povijesnog i estetskog značaja«.

Komentari

komentara