Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds najavili su za jesen izlazak 16. studijskog albuma pod nazivom »Skeleton Tree«.


Novi album trebao bi izaći 9. rujna, skoro tri godine nakon što je izašao njihov posljednji zajednički album »Push the Sky Away«. U međuvremenu je slavni australski glazbenik proživio pravu životnu dramu nakon što je prošle godine uslijed pada s litice u blizini Brightona u Engleskoj tragično stradao njegov sin Arthur.
Novi album bit će popraćen i dokumentarnim filmom »One More Time With Feeling« koji će dan prije izlaska album, 8. rujna imati premijeru u čak 650 kina diljem svijeta. Redatelj dokumentarca je Novozelanđanin Andrew Dominik, s kojim su Cave i član Bad Seedsa Warren Ellis surađivali na filmu »The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford«.
Dokumentarac »One More Time With Feeling« koji je prema službenom priopćenju na stranicama benda trebao biti baziran na izvedbama pjesama, postepeno je zahvaljujući Dominiku prerastao u puno ozbiljniji uradak, svojevrsni uvid u tragičnu pozadinu iza pisanja i snimanja albuma. Pored snimki live izvedbi pjesama s novog albuma film će stoga sadržavati i intervjue s članovima benda i razne druge snimke praćene Caveovom naracijom i monolozima.
Sam album su Cave i ekipa počeli snimati još 2014. u Brightonu, te nastavili u jesen 2015. u Francuskoj i dovršili ga u Londonu početkom ove godine. »Skeleton Tree« će biti objavljen kao ploča, CD i na svim digitalnim platformama.

Komentari

komentara