Stara “svađalica” Noel Gallagher koji 16. kolovoza po prvi put dolazi u Hrvatsku, gdje će sa svojim High Flying Birds nastupiti na ŠRC Šalata, u posljednje je vrijeme opet u centru pozornosti zbog verbalnih sukoba s kolegama sa scene.

Za bend Alt J nedavno je izjavio kako “jedan od njih ima brkove, a to je neprihvatljivo”. To je natjeralo otočke medije da ponovo izvuku kolekciju njegovih “napada” na glazbenike proteklih godina.

U samom vrhu našli su se Kaiser Chiefs kojima je poručio da se drogirao 18 godina i nikad nije toliko zaglibio da mu je palo na pamet reći “Znaš što? Kaiser Chiefs su sjajni”. Za Eda Sheerana je izavio “Ne mogu živjeti u svijetu gdje Ed Sheeran headlinea Wembley”. Emeli Sande je objavio da je njezina muzika za babe, a grupi Bloc Party da su “indie sranje”. Za trio Keane je rekao: “Tradicionalno, u najveći šupci u bendu su pjevač, klavijaturist i bubnjar. Ne moram tu ništa dodati”, a pošteđen nije ostao niti James Blunt – “nikad ne vučem inspiraciju za pjesme iz vlastitog života jer bi bile dosadnije od pjesama Jamesa Blunta”.

Ipak, možda najpoznatija je izjava iz 2008: “Ne želim hip hop na Glastonburyju. Jay Z? Nema jebene šanse”. Na Noelovu žalost Jay Z je ipak bio najveća zvijezda tog izdanja festivala, a na pozornicu je izašao uz svoju verziju pjesme ”Wonderwall”.

No uz verbalne eskapade, bivši vođa Oasisa ponovo plijeni pažnju i zbog onog važnijeg – svoje glazbe.

Sredinom svibnja na filmskom festivalu u Cannesu najavljen je dokumentarac “Supersonic” koji prati karijeru Oasisa od objave debi singla 1994. do rasprodanih koncerata na Knebworthu gdje su nastupili pred 250 tisuća ljudi. Film, čija se premijera očekuje u listopadu, režirao je Mat Whitecross (“Spike Island”), a producirao James Gay Rees (dobitnik Oscara za “Amy”).

“Ljubav, strast, bijes, radost koji su dolazili od publike – ako je Oasis nešto bio onda je to bilo to” – izjavio je Noel prilikom gledanja prve verzije filma.

Gallagher će uz to 6. rujna ispuniti svoju davnu želju – nastupit će u londonskoj dvorani O2 Brixton Academy, u kojoj nikad nije nastupio niti sa Oasis. Pet tisuća karata za taj koncert prodano je u samo nekoliko dana. Kao predizvođač nastupit će gitarist Jeff Wootton, koji je surađivao s Brianom Enom, Nickom Zinnerom i grupama Gorillaz i Massive Attack.

Nastup u Brixton Academy bit kruna velikog ljetnog toura u sklopu kojeg će Noel Gallagher’s High Flying Birds svirati između ostalog i na Szigetu, Lowalandsu, Pukkelpopu, A Summer Tale Festivalu, Electric Picnicu te na zagrebačkoj Šalati 16. kolovoza kao premijernom i jedinom koncertu u našoj regiji.

Ulaznice u pretprodaji stoje 190 kn, a na dan koncerta 220 kn. Invalidi ulaze besplatno, a pratnja plaća punu cijenu ulaznice. Djeca do šest godina ulaze besplatno.

Komentari

komentara