Nakon četiri godine diskografske pauze, škotski Franz Ferdinand objavili su datum izlaska novog albuma, nasljednika “Right Thoughts, Right Words, Right Action” iz 2013. godine.

Album će izaći 9. veljače iduće godine za Domino Records, a najavljuje ga naslovni singl “Always Ascending”, koji se prije nekoliko dana pojavio u eteru.

Novu ploču, ekipa predvođena Alexom Kapranosom najavljuje kao početak “potpuno nove ere benda”. I to ne samo zbog činjenice da ga je snimala prilično izmijenjena ekipa – jedan od osnivača Nick McCarthy je lani napustio bend, a Kapranosu, Bobu Haryju i Paulu Tomsonu pridružili su se klavijaturist i gitarist Julian Corrie, odnosno gitarist Dino Bardot. Promijenio se, naime i zvuk benda – više je elektronskih i synth zvukova, a manje reskih gitara po kojima je Franz Ferdinand dosad bio poznat.

Bend je objavio i listu datuma za novu turneju, koja počinje 25. studenog u Parizu. U prosincu sele u SAD, a krajem siječnja u Japan. Nakon toga slijedi britanski dio turneje, a potom opet Europa – najbliže nama bend će biti 12. ožujka kad nastupa u Muenchenu i dan kasnije, kad su u Beču. Hrvatske nema među destinacijama.

POPIS PJESAMA

Always Ascending
Lazy Boy
Paper Cages
Finally
The Academy Award
Lois Lane
Huck And Jim
Glimpse Of Love
Feel The Love Go
Slow Don’t Kill Me Slow

Komentari

komentara