Američki indie heroji Dinosaur Jr. predstavili su novi singl »Tiny« s nadolazećeg studijskog albuma »Give A Glimpse Of What Yer Not« kojeg će domaćoj publici predstaviti u Tvornici kulture 24. lipnja.


Bit će to njihovo prvo izdanje od »I Bet On Sky« iz 2012. u sklopu čije turneje su također nastupali u Zagrebu. »Tiny« je lansiran na pomalo neuobičajen način, ali uz pokazivanje velikog respekta kojeg mnogobrojni glazbenici i mediji imaju prema bendu. Pjesma je premijerno izvedena na showu »Later… With Jools Holland«, a Henry Rollins snimio je poseban video u kojem hvali novi materijal.

Trio Dinosaur Jr. u sastavu J Mascis, Lou Barlow i Murph spada u red najutjecajnijih američkih, ali i svjetskih indie bendova posljednjih 30 godina. Karakterističan i moćan zvuk benda nošen izuzetno prepoznatljivim Mascisovim vokalom i nevjerojatnom energijom živih nastupa nisu se puno mijenjali od samih početaka pokazujući koliko su Dinosauri sigurni u svoju glazbu. U Tvornici kulture podsjetit će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja kojima će se sigurno pridružiti »Tiny« i ostalih deset pjesama s novog izdanja.

Ulaznice u pretprodaji iznose 140 kuna, a na dan koncerta 160 kuna.

Komentari

komentara