Britanski soul glazbenik podrijetlom iz Ugande Michael Kiwanuka nastupit će na dvanaestom izdanju INmusic festivala, koji će se održati od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu, objavili su organizatori.

Kiwanuka je proteklog ljeta objavio drugi album – »Love & Hate« koji je naišao na vrtoglav uspjeh te je uvršten na brojne domaće i strane liste najuspješnijih albuma 2016. godine, navode organizatori.

Od 2012. godine kada je izašao njegov debitantski album »Home Again«, Michael Kiwanuka surađivao je s nekima od najcjenjenijih i najpopularnijih glazbenika današnjice, rasprodavao koncerte diljem svijeta.

Nastupom Kiwanuke, kojega uspoređuju s velikanima poput Marvina Gayea i Van Morrisona, organizatori najavljuju uzbudljivo i nezaboravno, soulom, rock’n’rollom i folkom ispunjeno putovanje.

Michael Kiwanuka rođen je 1987. godine u sjevernom Londonu u Velikoj Britaniji kao sin ugandskih imigranata.

Njegova prva ljubav uz jazz, bila je rock glazba, a najviše od svih Radiohead i Nirvana, zbog kojih je i počeo svirati gitaru.

Službeni početak njegove karijere bio je potpisivanje ugovora s izdavačkom kućom Communion, pod kojom su izdana njegova prva dva EP-a: »Tell Me a Tale« i »I’m Getting Ready«.

Uslijedile su turneja s Adele, treće mjesto na listi Brits Critics Choice i pobjeda na prestižnom BBC-evom izboru »Sound of 2012«. Njegov debitantski album »Home Again« iz 2012. godine ostvario je izniman uspjeh, oduševio kritičare i obožavatelje te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku glazbenu nagradu Mercury.

Komentari

komentara