INmusic festival potvrdio je novo ime na ovogodišnjem popisu – radi se o kultnom američkom bendu Wilco, koji je svojim prvim hrvatskim nastupom, onim iz 2012. godine oduševio publiku.

“Americana” prvaci sviraju od 1994. godine, a oformili su ga članovi alt-country grupe Uncle Tupelo. Ime benda nastalo je kao izvedenica radijske fraze “I Will Comply”.

Ekipa predvođena talentiranim Jeffom Tweedyjem dosad je obavila devet studijskih albuma prodanih u gotovo 2 milijuna primjeraka.  Wilco je osim po dobrim albumima poznat i po brojnim nesuglasicama s diskografskim kućama, pa je tako bio među prvim bendovima koji je ponudio besplatno preuzimanje pjesama putem interneta i to – davne 2001. godine. Isto je bilo i s najnovijim albumom “Star Wars”, koji je lani prvo bio 30 dana dostupan za besplatno download, a tek je kasnije izdan u fizičkom obliku.

Nastupe na ovogodišnjem INmusicu već su potvrdla brojna jaka imena poput Florence + The Machine, PJ Harvey, The Kooks, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band i Monoswezi.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

 

Komentari

komentara