Video uradak za pjesmu »My Instabilities« drugi je video nuSynergetic Orchestra koji se u lipnju 2015. godine predstavio javnosti prvim »silent« koncertom na ovim prostorima. Novi video je ujedno i najava dugo očekivanog novog nuArs Session No.1., koji će se držati 2. i 3. studenog 2016. godine u varaždinskoj sinagogi.


Nakon uspješnog prvog koncerta pod nazivom nuArs Session No.0. gdje je gostovao poznati hrvatski gitarist Elvis Stanić, nuSynergetic Orchestra predstavlja novi video nastao pod okriljem novooformljene udruge nuSynergetic, koja ima za cilj promovirati i unaprjeđivati kulturu općenito, kao i nove glazbene izričaje, upotpunjene srodnim disciplinama koje su prirodno vezane uz kreativne industrije.

Poziv na promišljanje

Tko je nuSynergetic Orchestra? nuSynergetic Orchestra je kolektiv glazbenika koji uvažava glazbenu tradiciju povezujući je s elektronikom, eksperimentalnošću i konceptualnom inovativnošću. nuArs Session je oblik djelovanja nuSynergetic inicijative, zamišljen kao impuls, poziv na promišljanje i »trenutak« zajedničkog djelovanja glazbenika, fotografa, arhitekata, tehničara i svih zainteresiranih koji shvaćaju vrijednost međusobnog nadopunjavanja i suradnje u lokalnom kontekstu. Sinergijom raznih oblika umjetnosti i vezanih disciplina na unikatan se način pokušava oživjeti napuštene prostore grada Varaždina te ukazati na mogućnost i potrebu boljeg iskorištavanja takvih prostora. Projekt djelomično financira Grad Varaždin, a novcem od prodaje ulaznica pokrivaju se preostali troškovi. Svi sudionici su volonteri, a i najveći sponzori ovog projekta.

nuArs Mini Session

Video za pjesmu »My Instabilities« snimljen je tijekom lipnja 2016. godine na takozvanom nuArs Mini Sessionu, događaju za javnost zatvorenog tipa, kojim je objedinjeno jednogodišnje djelovanje okupljenih članova i volontera Udruge, a koji su kroz nekoliko mjeseci imali priliku zajednički raditi na razvoju vlastitih vještina i znanja u području video i audio produkcije, fotografije, grafičkog dizajna, marketinga i ostalih interesnih područja, sa zajedničkim naglaskom stvaranja temelja za nove projekte koji će se u budućnosti dešavati pod okriljem udruge. Riječ je o autorskom uratku za kojeg glazbu potpisuje varaždinski gitarist i član stalne postave orkestra Rene Coner, dok je tekst napisala Martina Friščić, koja ujedno i pjeva ovu pjesmu. Aranžman potpisuje skupina glazbenika – Tomislav Košić, Marko Prepelić, Marin Kereša, Rene Coner i Martina Friščić, a produkciju Marin Kereša i nuArs Production. Produkciju videa napravili su Damir Chytil i Marin Kereša.

 

nuArs Session No.1.

nuArs Session No.1. novi je audio-vizualni događaj nuSynergetic inicijative koji će se održati u dva termina, 2. i 3.11.2016., u varaždinskoj sinagogi. Ulaznice za događaj su dostupne na entrio.hr: https://www.entrio.hr/event/nuars-session-no1-nusynergetic-orchestra-3593, kao i na entrio.hr prodajnim mjestima u Varaždinu. Broj ulaznica za dvije kategorije po danu je limitiran na 50 ulaznica po promotivnoj cijeni određenoj u dvije kategorije (mladi do 25 godina – 40 kuna, stariji od 25 godina – 60 kuna), nakon čega se cijena onima starijim od 25 godina povisuje na 80 kuna. Stoga vrijedi čim prije osigurati svoje ulaznice.

Komentari

komentara