Čuvena britanska TV kuća Sky odlučila je odustati od emitiranja epizode serijala „Urban Myths“ vezane uz Michaela Jacksona, a povod toj odluci reakcija je Jacksonove kćeri Paris Jackson koja je, nakon što je pogledala tu epizodu, izjavila kako je „neopisivo uvrijeđena“ i najavila mogućnost podizanja tužbe.

Naime, gledanje trailera za tu epizodu po vlastitim ju je riječima „tjeralo na povraćanje“, a čini se da su sličan dojam imali i mnogi drugi ljubitelji lika i djela Michaela Jacksona koji su u nepuna 24 sata na internetu prikupili više od 20 000 potpisa na peticiji vezanoj uz bojkot gledanje te tridesetominutne epizode humoristične serije. „Urban Myths“ je otkvačena humoristična serija koja se poigrava modernim mitovima i svjetski popularnim ličnostima, a usprkos sarkastičnom pristupu i velikoj količini ismijavanja do sada nikad nije bila zabilježena ovakva reakcija.

Uz Jacksona u toj su epizodi oživljeni i likovi Elizabeth Taylor i Marlona Branda koji su također prikazani s humoristične strane, ali nikakvih reakcija njihovih obitelji nije bilo. Pobunili su se jedino predstavnici Jacksonove obitelji koji očigleno ne žele prihvatiti nikakvo ismijavanje nekadašnje svjetske pop zvijezde broj jedan, iako je upravo sam Jackson nizom postupaka pružao itekako puno motiva za sarkastične komentare.

S odlukom o neemitiranju složio se i Joseph Fiennes koji u tom tridesetminutnom uratku glumi Jacksona, a usprkos zabrani nimalo ne treba sumnjati da će se na internetu itekako moći pogledati svih trideset minuta koje su toliko razljutile Jacksonovu obitelj i njegove obožavatelje.

Komentari

komentara