Pedeseta godišnjica pojavljivanja albuma „Her Satanic Majesties Request“ grupe The Rolling Stones bit će obilježena pojavljivanjem posebnog obljetničkog izdanja koje je ovih dana najavljeno video spotom za pjesmu “2000 Light Years From Home”.

Lucy Dawkins i Tom Readdy kao režiseri ovog spota nastojali su zahvatiti halucinogeno ozračje koje je u drugoj polovici šezdesetih godina prošlog stoljeća vladalo rock svijetom i koje je bilo zaslužno za pojavu ne samo ovog, već i albuma „Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band“ grupe Beatles, ploče koja je Richardsa i Jaggera motivirala da i oni pokušaju nešto slično.

Ispostavilo se već te godine da je ta ploča daleko od razine onog što su Beatlesi stvorili, a koju godinicu kasnije sam Jagger priznao je da je to jedna od najlošijih ploča koje su Stonesi snimili. Sličan je i stav kritike pa stoga obljetničko objavljivanje jednog od najslabijih i definitivno najpsihodeličnijeg albuma Rolling Stonesa u osnovi i nije ništa do li prigoda zarade na starim albumima. No, tko voli, nek’ izvoli, a album će se kao vrlo bogato opremljen box set u CD i vinil izdanju na tržištu pojaviti 22. rujna.

Komentari

komentara