Evo još jednog obljetničkog izdanja koje će privući romantičnije ljubitelje rocka, pogotovo one koji vole Roya Orbisona.

Naime, 24. veljače na tržištu će se povodom tridesete obljetnice pojavljivanja pojaviti DVD i CD »Black & White Night 30« na kojem će se naći video i glazbeni zapisi tog čuvenog nastupa Roya Orbisona i njegovih brojnih svjetski znanih gostiju. U odnosu na originalno izdanje ova obljetnička kolekcija ponudit će snimke koncerta održanog 30. rujna 1987. godine u Los Angelesu iz novih kuteva, a kad je o glazbi riječ prvi će se put moći vidjeti do sada neobjavljena verzija hita »Blue Angel«, nova verzija »Oh, Pretty Woman!« te čak pet pjesama koje su izvođači za svoju dušu izveli samo za sebe nakon što je koncert u poznatom Cocoanut Grove klubu u Los Angelesu priveden kraju i publika napustila dvoranu. Također, »The Black & White Night 30« sadrži i 33-minutni dokumentarac na kojem govore neki od poznatih gostiju tog koncerta.
Najzaslužniji za pojavu ovog obljetničkog materijala je Orbisonov sin Alex Orbison koji je na čelu poduzeća »Roy’s Boys« koje vodi brigu o ostavštini Roya Orbisona, a nove snimke preonađene su prigodom istraživanja vezanih uz obljetničko objavljivanje posljednjeg Orbisonovog albuma, briljantne ploče »Mysterys Girl« objavljene 1989. godine. Podsjetimo »The Black & White Night« bio je koncert na kojem je Orbison uz svoje goste izvodio neke od svojih velikih hitova, a konačan rezultat bio je jedan od, po sudu kritike, ponajboljih live nastupa i albuma u povijesti rocka. Nije ni čudno pogleda li se lista gostiju koji su pomogli Royu Orbisonu – Bruce Springsteen, Elvis Costello, Bonnie Raitt,  Tom Waits, Jackson Browne, J.D. Souther, Steven Soles te nekadašnji prateći sastav Elvisa Presleya.

Komentari

komentara