Mlada američka kantautorica Pieta Brown za svoj je predstojeći album nazvan „Postcards“ (objavljen će biti 10. ožujka) uspjela angažirati podosta vrlo kvalitetnih i svjetski znanih glazbenika.

Vodeće ime nedvojbeno je briljantni gitarist Mark Knopfler, a tu su još i grupa Calexico, David Lindley, Carrie Rodriguez i Mason Jennings.

Zanimljiv je način na koji je došla do suradnika. Učinila je to nakon što je pred oko godinu i pol dana dovršila deset pjesama za novi album, snimila ih na demo trake te nekoliko njih odlučlila poslati nekima od autora koje cijeni ne mareći pri tom što možda neki od njih pojma nemaju tko je ona.

Dobar potez pri tom je bio što nije svakome od njih slala nekoliko pjesama, već svakome samo jedno za koju je pretpostavila da bi je dotični obogatio svojim nastupom, bilo u vokalnom, bilo u instrumentalnom dijelu. Iako su joj mnogi govorili da eksperiment neće uispjeti, dogodilo se potpuno obratno – Mark Knopfler pjesmu „Street Tracker“ vratio joj je obogaćenu zvukom njewgove prepoznatljive gitare, Mason Jennins glasom je pomogao u skladbi “How Soon” koju je moguće već čuti na Internetu, David Lindley vratio joj je pjesmu „Take Me Home“ sa svojim dodacima…

Naravno, sve to oduševilo je mladu glazbenicu koja je odgovore svojih kolega usporedila s najdražim božićnim poklonima:

„Kad bih vidjela da su neki od njih odgovorili na mail i poslali dorađenu pjesmu, jedva sam čekala da „otvorim poklon“ i čujem pjesmu.“, rekla je Pieta Brown čiji će neobični album nedvojbeno biti jedan od najoriginalnije napravljenih albuma ove godine.

 

 

 

Komentari

komentara