Macolm Young, glazbenik koji je s bratom Angusom osnovao australski rock sastav AC/DC, preminuo je u 64. godini nakon što je nekoliko godina bolovao od demencije, objavio je u subotu taj sastav na svojoj Facebook stranici.

Malcolm Young je bio autor pjesama, bekvokal i ritam gitarist te australske hard rock i heavy metal skupine koja je 2003. uvrštena u Rock & Roll Kuću slavnih. Njihovi najveći hitovi su »Highway to Hell« iz 1979., te »Back in Black« i »you Shook Me All Night Long« iz 1980. godine.

»Malcolm je uz Angusa bio osnivač i stvaratelj AC/DC-a. S ogromnom predanošću i obavezom bio je motor tog benda«, napisala je ta grupa u svojoj objavi.

»Kao gitarist, autor pjesama i vizionar bio je perfekcionist i jedinstven čovjek«, stoji u tom tekstu.

Iza Malcolma ostaje njegova supruga O’Linda, djeca Cara i Ross, troje unuka, sestra i brat, dodao je bend, naglasivši kako je »preminuo mirno u krugu svoje obitelji«.

George, još jedan od braće Young, preminuo je 23. listopada u 70. godini. On je bio producent AC/DC-a i gitarist benda Easybeats.

Braća Young, škotski imigranti, osnovali su AC/DC 1970-ih godina u Sydneyu, prenosi dpa. Prodali su više od 200 milijuna albuma, od kojih je posljednji, »Rock or Bust«, izašao 2014. godine.

Komentari

komentara