Ništa nije moglo tu večer pokvarit’ – ni sparina, ni poraz HNK Rijeke na Rujevici. U sklopu manifestacije Vežičke ljetne noći, odnosno drugog izdanja koncertnog programa Riječka zvečka u parku na križanju Kvaternikove i Ulice Martina Kontuša na Donjoj Vežici sviralo se do kasno u noć, a brojni posjetitelji guštali su u koncertu dva odlična riječka benda – En Face i My Buddy Moose. Svirka jakih riječkih snaga bila je začinjena i promocijom aktualnog broja Rifa, mjesečnog priloga za urbanu kulturu Novog lista.

Riječka zvečka ove je godine pravi mali kvartovski hit – zanimljivi koncerti na pozornici smještenoj u parku na križanju Kvaternikove i Ulice Martina Kontuša odlično su posjećeni, a publika je od kraja lipnja gotovo svakog četvrtka mogla uživati u nastupima renomiranih izvođača poput Jinxa, Ede Maajke i Detoura, no i u odličnim svirkama riječkih glazbenika poput Davora Lukasa Bajota praćenog grupom Callahan, Norda, E.N.I., Quasarra.
Nastup na Riječkoj zvečki, grupa En Face predvođena Sandrom Bastijančićem iskoristila je i za najavu novog albuma predstavljenog uspješnim pjesmama »Zvijezda«, »Ti si ta« i »Ona spava«, te najnovijim singlom »Duga je noć«. Kako je nedavno Sandro Bastijačić otkrio našem listu, u tijeku ove godine u potpunosti će biti gotov materijal za sedmi studijski album koji će biti u skladu s poznatim gitarističkim stilom grupe.

– Kako sada stvari stoje, album će biti čisti autorski rad, što znači da prvi put nećemo imati neku obradu, ako ne računamo moju pjesmu »Poezija« koju sam nedavno napisao za posljednji album Tereze Kesovije, a sad će se pojaviti i na našem albumu u našoj verziji, kazao je tada Bastijančić, potvrdivši kako će i na ovom albumu, kao i na svim ranijima, bar jedna pjesma biti posvećena njegovoj velikoj ljubavi – Nogometnom klubu Rijeka. Nažalost, tijekom svirke u četvrtak razloga za nogometno slavlje nije bilo, s obzirom na to da riječki prvoligaš na Rujevici ipak nije uspio izboriti play off Europske lige.

I dok En Face otvoreno najavljuje novi studijski materijal, riječki americana bend My Buddy Moose nešto je tajanstveniji po pitanju novog albuma. No, u gradu na Rječini naveliko se šuška kako je materijal gotovo završen, što je riječka četvorka potvrdila izvevši na koncertu kombinaciju starih uspješnica i nekoliko potpuno novih pjesama, no kad će ugledati svjetlo dana još uvijek nije poznato. Ako izađe ove godine, bit će to točno deset godina od prvijenca »My Buddy Moose«.

Sve je to dakako bilo začinjeno i promocijom aktualnog, kolovoškog broja Rifa i odlična najava velikog partyja s potpisom mjesečnog priloga za urbanu kulturu Novog lista i riječkog festivala Hartera što će se dogoditi 31. kolovoza u sklopu Riječke zvečke. Tad će nastupiti grupa Stampedo, no do tada je ostalo još nekoliko zanimljivih svirki na Donjoj Vežici: 11. kolovoza najavljena je svirka Songkillersa, 18. kolovoza zajednički nastup pulske Nole i kantautorice Sare Renar, dok je 25. kolovoz rezerviran za Blagdan Band.

Komentari

komentara