Najbitnije je puno vježbati i stvarati dobru glazbu – zaključak je radionice »Ri Rock Klinika – Savjetovanje za bendove i glazbenike« održane u četvrtak u Palachu.

Zanimljiva dvoipolsatna radionica u organizaciji Udruge Ri Rock okupila je 20-ak sudionika među kojima su bili članovi mladih riječkih bendova, iskusni glazbenici i oni koji tek namjeravaju zaplivati glazbenim vodama. Svima njima savjete su, na temelju bogatih vlastitih iskustva, davali Vinko Golembiowski, organizator događanja, PR menadžer, bubnjar benda Uma Thurman, booking agent i dugogodišnji član Udruge Ri Rock, te Vanja Kauzlarić, booking menadžer benda Krešo i Kisele Kiše, bivši menadžer Pasa, organizator događanja, voditelj radionica i koordinator prostora, vokal benda Officer Down te jedan od osnivača Udruge Ri Rock.

Polaznici radionice voditeljima su postavili mnoga pitanja vezana uz funkcioniranje benda pa su tako svi prisutni mogli doznati kako funkcionira ZAMP, što je HUZIP, treba li bendu menadžer, kako napisati biografiju benda i zašto je ona jako bitna za dobru promociju. Osim toga, doznali su i što je rider, a što stage plan, kako organizirati i voditi probe, kako se zagrijati za nastup i kako pjevati bez da ti »pukne« glas. Govorilo se i o suradnji s izdavačkim kućama, gdje snimati materijal te kako se promovirati na društvenim mrežama.

Zamišljena kao prva pomoć bendovima i glazbenicima, savjetodavna »Ri Rock Klinika« pokazala se kao pun pogodak tako da njezino prvo izdanje zasigurno neće biti i posljednje.

2248473

Komentari

komentara