Riječka grupa Officer Down ove godine obilježava deset godina rada.

Nakon točno 102 nastupa u gotovo svim većim i manjim mjestima u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, Austriji i Bosni i Hercegovini, Officeri su 103. – slavljenički koncert odlučili održati pred svojom, riječkom publikom, na terasi Hartere gdje je u noći sa subote na nedjelju proizvedeno mnogo dobre glazbe.

 

Osmorka koja je poznata kao sinonim za dobar provod, na slavljeničkom koncertu nije podbacila. Iako je publike moglo biti i malo više, oni koji su uživali u nastupu grupe Officer Down imali su prilike poslušati najbolju, najenergičniju i najuvježbaniju postavu do sada koju čine: Jana Dabo Vukomanović (vokal), Vanja Kauzlarić (prateći vokal), Matko Hrvatin (gitara), Radoslav Tičić (gitara), Marino Squarcia (bas gitara), Rok Božić (bubanj), Jasmin Okanović (truba) i Petar Tepšić (trombon). Bendu koji je tijekom proteklog desetljeća promijenio gotovo cijeli razred članova, u svirci su se pridružili neki od bivših kolega, dragih prijatelja s kojima su spontano, opušteno, neopterećeno i s puno emocija proizvodili glazbu koja ih je spojila.  Na jednu večer Officeri su ponovo postali: Goran Boneta, Lorena Žuvić, Petar Brković, Tomislav Dekanić, Damir Plavotić, Bojan Kremenović i Igor Musulin.

 
Inače, prvi proljetni tulum na terasi Hartere započeo je nastupom krčke ska/reggae grupe Drunken Monkeys, nakon koje se prepoznatljivim (vokalno)instrumentalnim repertoarom publici predstavila riječka grupa Sunshine Madness. Za after party do ranih jutarnjih sati zadužen je bio zagrebačko-ljubljanski dvojac – Haris Pilton i MC-a Chakka Svraka sa svojim glazbenoaktivističkim projektom Kali Fat Dub koji »proizvodi« apokaliptični ciganski dub s balkanskom udarnom poezijom.

Komentari

komentara