U OKC-u Palach proteklog je vikenda službeno otvorena nova sezona i dočekano hladnije vrijeme u godini posebnim party događajem u režiji beogradskog DJ-trojca i gostovanja Viking Beard Cluba.

Već dvanaest godina u Beogradu postoji koncept Scandinavia Night, a nakon nekoliko promjena DJ-eva, danas u sklopu njega nastupaju Aca, Nemanja i Dušan. Zahvaljujući njima ekipa u klubovima ima priliku poslušati gothic rock i gothic metal glazbu s područja hladnih krajeva Europe koja je kod nas još uvijek vrlo neistražena.
Za organizaciju ovoga događaja zaslužna je Udruga Ri Rock koja je riječkoj publici htjela približiti nešto novo i drugačije iz hladnih krajeva svijeta.

– Kada govorimo o metal i punk glazbi, u Rijeci se uglavnom puštaju samo hitovi i trenutno najnovije glazbene stvari, a ja sam htio publici približiti nešto što nije najpopularnije i što dosad nisu čuli. Na ideju za današnji događaj došao sam kada sam kao gost išao na Exit Festival te tamo upoznao beogradsku ekipu koja ima partyje pod nazivom Scandinavia Night. Oni se bave underground glazbom koja trenutačno nije popularna, a povezana je sa skandinavskom glazbom, gotikom i hladnim zemljama, rekao je nešto više o ideji ovog party događaja voditelj PR-a Udruge Ri Rock Vinko Golembiowski.

U Palachu su večer začinili i gostovanjem hrvatskog kluba bradonja – Viking Beard Cluba, koje se savršeno uklopilo u skandinavsku tematiku događaja. Hrvatska podružnica kluba osnovana je 2017. godine s ciljem ujedinjavanja svih brada Hrvatske, a godinu dana kasnije klub se odvojio od ostatka svijeta i danas broji tridesetak članova.

– Od 2018. djelujemo kao Viking Beard Club Croatia i inače imamo samo privatna druženja, ali ponekad znamo dolaziti na organizirana druženja kao sada u Palachu kako bi i drugi čuli za nas i onda se možda i učlanili u naš klub, rekao nam je dopredsjednik Viking Beard Cluba Croatia Nereo Pastrovicchio dodavši kako su za tu noć u Palachu pripremili i posebne nagrade za određene sretnike, a pozvali su i sve bradonje da im se prijave za članstvo u klubu.

Iako je u rujnu OKC Palach krenuo laganijim ritmom, njegov voditelj Vanja Kauzlarić najavljuje dobar program u listopadu i raznovrsne koncerte, tribine, radionice i slično.

– Listopad započinjemo koncertom riječkog benda Old Night koji će ujedno imati promociju novog albuma. Nakon toga slijedi koncert benda Svemirko te je moguće da će oni doći dva dana zaredom jer inače bude velik interes za njihov nastup, a tijekom listopada imamo i suradnju s programom Rijeka 2020 – EPK gdje će nam doći kustosi i voditelji muzeja iz cijele Europe. Možemo navesti još i STIF afterparty te na kraju mjeseca već tradicionalni Halloween party, rekao je Kauzlarić.
U Palachu također naglašavaju kako su uvijek otvoreni za nove suradnje s obzirom na to da od Grada Rijeke ove godine nisu dobili veliku podršku.

– Grad Rijeka nam je ove godine po novom ugovoru za program dao deset tisuća kuna, dok smo prije po ugovoru imali 150 tisuća. Zbog toga nam je produkcija dosta pala te je rujan bio manje popunjen nego prošlih godina. Uz tih deset tisuća kuna dobili smo dodatnih 15 tisuća od Ministarstva te smo za taj novac uspjeli organizirati pet, šest događaja tijekom cijele ove godine od kojih će eventualno dva događaja biti ove jeseni, a ostali su već odrađeni, dodao je Kauzlarić.

Katarina Blažević

 

Komentari

komentara