U Palachu će se uskoro ponovo održavati koncertni programi. Štoviše, prva bi ovojesenska svirka u klubu u Kružnoj trebala biti održana već sljedećeg vikenda.


– Od Grada smo dobili dozvolu da možemo raditi četiri glazbena događaja mjesečno. Živa svirka moći će trajati do 1 ujutro uz limitiratne decibele. Što se tiče programa, Udruga Ri Rock i Distune radit će većinu glazbenog programa, ali bit će i drugih udruga iz Saveza i izvan njega koje će pokriti druge dijelove kulture, najavio je Vanja Kauzlarić, predstavnik dviju udruga koje su najviše uključene u formiranje programa u Palachu.

Poziv na suradnju

Ovim povodom pozvao je i sve vanjske suradnike da im se jave s prijedlozima svojih programa.

– Svi koji misle da bi u Palachu mogli napraviti bilo kakav dobar program mogu nam se javiti na okcpalach@gmail.com, dodao je.

Kao što smo spomenuli, prva svirka ove jeseni u Palachu će biti održana već sljedećeg vikenda, a od »evenata« koji su u pripremi svakako treba spomenuti i Ri Rock Festival koji će biti održan 9. i 10. prosinca i za koji bi prijave bendova trebale početi sljedećeg tjedna.

Kauzlarić je otkrio i da za početak neće u pogonu biti cijeli klub budući da je ugostitelj koji je bio u zakupu napustio ugostiteljski dio Palacha. U funkciji do daljnjeg neće biti prva prostorija jer ugovor o zakupu nije raskinut pa se ne može provesti novi natječaj.

– Mi ćemo vjerojatno naći neko privremeno rješenje da ne ostanemo bez ugostiteljske ponude na koncertima i ostalim bitnijim događanjima. Nadamo se da će se taj problem riješiti do Ri Rock festivala jer nam za to događanje treba cijeli klub, dodao je Kauzlarić.

Pola stoljeća

Nakon zatvaranja Palacha u svibnju nastavila je raditi Galerija, Sitotisak lab i Studio Palach, a redovito se održava i program u sklopu filmskog projekta KineDok. Glavni problem Palacha bila je i ostala buka, a ekipa iz Saveza udruga Molekula nada se da uz pridržavanje radnog vremena i dozvola za živu svirku, novih problema neće biti.

– Gradonačelnik je imao sastanak sa susjedima, a mi ćemo se pridržavati dogovora i limitirati zvuk te nećemo više dopustiti organizaciju partyja elektroničke glazbe koja je, čini se, zeznula cijelu priču. U 14 mjeseci nije bilo pritužbi, tek kad su počeli partyji, od veljače do svibnja, pojavile su se pritužbe. Problemi su vibracije, basevi, zgrada je stara te prenosi vibracije. Zbog toga ćemo izbjegavati elektroničke partyje, soundsysteme itd, rekao je Kauzlarić.

Budući da se početkom prosinca obilježava 50 godina otkako je u Kružnoj otvoren Studentski klub Index, kasniji Palach, u suradnji s Velidom Đekićem planira se obilježiti i taj jubilej o čemu će se više detalja, kao i o programima koji se pripremaju u klubu do kraja godine, znati u tjednima koji slijede.

Komentari

komentara