AntiValentinovo se vraća peti put – Početak mjeseca zaljubljenih već se tradicionalno obilježava uz najbolju feštu za sve koji nisu zainteresirani za uobičajene »ljubavne« koncerte.

Drugi put u zagrebačkom Boćarskom domu i drugi put kao dvodnevni festival, AntiValentinovo 2020. godine prvi put će biti održano na samo Valentinovo uz novi slogan »Niti ljubav, niti karanje, samo tulumarenje!«. Kako bi se što bolje obilježila prva petoljetka festivala, prve večeri, u petak 14. veljače bit će održan veliki antivalentinovski retro tulum uz velike domaće zvijezde osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

Prvi koje organizatori najavljuju je dvojac Šomi i Jimmy – Neki to vole vruće. Bend koji je na samim počecima karijere uživao veliku popularnost u cijeloj bivšoj državi te je bio svojevrsni domaći pandan britanskoj skupini Wham, u posljednje vrijeme uživa sve veću popularnost, zahvaljujući činjenici da su ga ponovo otkrile nove, mlađe generacije publike.

Drugi dan AntiValentinova, subotu 15. veljače, obilježit će niz imena s alternativne rock scene koja će prirediti još jednu nezaboravnu večer za one željne nešto žešćeg zvuka i ritmova. Prvi od njih su veterani punk pokreta Hrvatske i bivše Jugoslavije, kultni riječki Parafi. Zagrebački nastup bit će kombinacija glazbenih materijala u izvedbama prve i druge postave, s Valterom Kocijančićem i Vim Colom kao glavnim vokalima. Ovo će biti prava prilika ponovo čuti uživo neke od najznačajnijih pjesama velikana punk rock vala čija žestina nije popustila ni nakon više od 40 godina od okupljanja. Veliko zanimanje za Parafe potvrđuje i rasprodana prva naklada boxa »Sabrana djela 1976. – 1987.«, a sve fanove kultnog riječkog benda razveselit će vijest da će uskoro na vinylu biti reizdan i legendarni album »Zastave«.

Dvodnevni pop-dance-punk-alter-rock tulum, antivalentinovska proslava Valentinova 2020., ima i dosad najpovoljnije cijene jednodnevnih i dvodnevnih ulaznica koje su već u prodaji. Cijena dnevne ulaznice po early bird cijenama je 60 kuna, za festivalske 80 kuna. U prodaji su do 16. listopada ili isteka zaliha.

Komentari

komentara