U iščekivanju rujna i ovogodišnjeg Hartera festivala, koji pred publiku u bivšoj Tvornici papira dovodi brojne izvođače predvođene Groove Armadom, Letom 3 i Elementalom, u ponedjeljak, 31. kolovoza u riječkom East Riveru s početkom u 21 sat bit će održan party zagrijavanja – Hartera Warm up Party Powerd by Rif uz nastup Mr.Lee&IvaneSky, a kojeg će pratiti promocija glazbenog časopisa Novoga lista, Rif, koji izlazi u utorak, 1. rujna i u potpunosti je posvećen riječkome festivalu.


Etablirani glazbeni par, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević – s dugoročnim angažmanom u  vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo – započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja  filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata. Kako kaže Hrvoje Horvat, novinar hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina, ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countrya, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja što sve  zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranog mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost. Jedan od glazbenih novinara, ovaj je projekt, sveo pod nazivnik Leela country glam što bi bi ukratko opisalo njegove utjecaje countrya na uvrnuti način koji odiše čistim glamurom. Uz tridesetogodišnje autorstvo glazbe za Let 3, Damir Martinović Mrle postaje autor filmske glazbe koja je okrunjena mnogim nagradama, a zadnji film za koji je radio glazbu zajedno s Ivankom Mazurkijević, »Kauboji«, u režiji Tomislava Mršića, prenominiran je za američku filmsku nagradu Oscar.  Što se tiče druge polovice tandema, Ivanke Mazurkijević, osim zajedničkog stvaralaštva s partnerom, ona se predstavlja kao autorica, performerica i pjevačica s dvadeset godina iskustva u radu sa sastavom Stampedom u kojem voli miješati retro pop rock utjecaje s kabaretskim, jazz te stilom starih mjuzikla. Osim spomenutog, aktivna je kao autorica i performerica u kazališnim projektima nacionalnog i internacionalnog karaktera te voditeljica raznih televizijskih emisija.

Ovogodišnje izdanje Hartera festivala bit će održano petak i subotu, 18. i 19. rujna u bivšoj Tvornici papira.
– U petak nas očekuju jake snage domaće scene – Let 3 s performansom »Angela Merkel sere«, inovativni Elemental, uvijek drugačiji, al jednako zabavan Stampedo, riječki sastav Gerila, te premijerno u Rijeci s novim albumom razuzdani Kawasaki 3P. Subota je rezervirana za grandiozni, dugo najavljivani britanski dvojac Groove Armadu uz čiji ćemo se set dobro rasplesati, a za njih će nas zagrijati eksplozivni Kuzma&Shaka Zulu. Osim toga, očekuju nas i tri najbolja acta Rijeke i okolice: Miss Soulfly, Boo Dale i Tino Dobrić b2b Marin Biočić. Tu su i riječki reperi, KBC, kazao nam je Bruno Župan Koma u ime organizacijskog tima Hartere. Koncerti počinju u 20.30 oba festivalska dana.

Komentari

komentara