Riječki rock bend Nord u samo godinu dana prešao je golem put od debitantskog do čvrsto formiranog alternativnog rock benda.

Grupu Nord čine Mihael Prosen na poziciji vokala i basista, Tino Margan na bubnjevima, Vedran Vučković i Marko Sedlak na gitarama te Bojan Brnčić na klavijaturama. Brzopotezna pitanja razmijenili smo s Mihaelom Prosenom.

1. Što pripremate za svirku na Harteri?

– Predstavit ćemo u cjelosti album prvijenac »Play Restart« te ujedno i naš predstojeći novi singl »Killing me, Killing You«, duet s dragom prijateljicom Eni Jurišić, bolje znanom u posljednje vrijeme kao ovogodišnjom polufinalisticom Voicea.

2. Što vama kao riječkom glazbeniku znači festival Hartera?

– Svirao sam na prvom, drugom i četvrtom izdanju festivala, i zato nosim lijepe uspomene na taj festival. Volio bi, iskreno, da se vrati na stare staze slave, nekako je to bolje izgledalo i klapalo ranijih godina čini mi se. Ali eto, izgleda da je opet na dobrom putu, čim Nord nastupa i to još u ovako lijepom glazbenom društvu (hahaha).

3. Koja vam je svirka ostala u najboljem sjećanju?

– U životu? Auf! A bilo je toga stvarno puno… Pa ajmo reć’ promocija »Inspirite« grupe Father u Točki. Nakrcali smo Točku kao nikad i imali pravu feštu. A od nedavnih ovogodišnji nastup Norda na Demo Festu u Banjaluci.

4. Koja u najgorem?

– Kutina. Definitivno najgora svirka ikad. Dok smo svirali publika je krala majice i CD-e iz našeg bekstejđa. Još smo se čudili gdje su svi nestali kad smo počeli sa svirkom! (hahaha)

5. Pjesmu koju najradije ne biste htjeli, ali jednostavno morate svirati na koncertima je…?

– Nema takve. Još!

6. Osjećaj kad stanete na pozornicu?

– Trema, zadovoljstvo, panika, veselje… maneštra osjećaja. Dobrih, sve u svemu!

7. Koji je glazbenik ostavio najveći trag na vama?

– Layne Staley .

8. S kojim glazbenikom biste najradije podijelili stage?

– Pa trenutno… Florence Welch.

9. Najbolji koncert na kojem ste bili, a niste svirali?

– Roger Waters, The Wall u Splitu.

10. Koju ploču ste prvu kupili?

– Hm… ne sjećam se baš 100%, iskreno… Prvi ikakav original dobio sam od starijeg brata kao mulac, i to Iron Maiden »No Prayer For The Dying«. Kazeta! A prvo što sam si sam kupio, hm hm… Mislim da je to bio Deftones »Adrenaline«.

11. Kojoj pjesmi se uvijek vraćate?

– »Unfinished simpathy« Massive Attack.

12. Od koje pjesme vam se diže kosa na glavi?

– Kao in a bad way? Ajoj, pa ima toga na pretek, dovoljno je radio upaliti (hahaha). Al’ evo recimo ona Work work work nešto, mislim da je to Rihanna? E pa to je baš nešto strašno! Stravično! Tragedija! Stragedija!

13. Kad ste prvi put uzeli instrument/mikrofon u ruke?

– S 15 godina, drugi razred srednje škole. I nikako ga pustit od tad… Ljubav od prve sekunde.

14. Što ste kupili od zarade od prve svirke?

– Žvakaće vjerovatno il’ nešto u tom cjenovnom rangu, za više nije bilo para (hahaha)

15. Da dobijete Grammy, kome biste se prvo zahvalili?

– Kolegama u bendu, pa zatim definitivno roditeljima na dugogodišnjem stažu izrezivanja svih članaka iz Novog lista i Rifa!

Komentari

komentara