Vraćaju se  novim albumom i Pixiesi, kultni sastav devedesetih koji je omiljen i u Hrvatskoj gdje je imao nekoliko sjajnih koncerata – 30. rujna ove godine u prodaji će se pojaviti novi, šesti po redu studijski album.

 

Ploča će se zvati »Head Carrier«, a prvi singl koji se već može čuti na internetu je će brzi rock and roll »Um Chagga Lagga«.
– Bio je pravi luksuz za nas da imamo dosta vremena snimiti nove pjesme. Znali smo sve pjesme unaprijed i unatrag prije početka snimanja tako da nam je trebalo duplo duže da snimimo ovaj album nego kad smo snimali »Indie Cindy«. A bilo je sjajno raditi s Tomom… Počeo je s nama u pre-produkciji i imao je veliku ulogu držati nas fokusirane na stvaranje najbolje muzike koju možemo,  izjavio je bubnjar David Lovering.

Na albumu će prvi put zasvirati i nova basistica Paz Lenchantin koja će zamijeniti legendarnu Kim Deal koja je 2013. godine napustila sastav. Lenchantin je nastupala na turnejama s bendom od siječnja 2014. a njen sanjivi sopran može se čuti u pjesmi »All I Think About Now«.
– Bila sam jako nervozna na početku, kada sam došla na prvu probu – rekla je Lenchantin i dodala: – Morala sam popuniti ogromno mjesto i učiniti da zvučim isto kao originali. Tri godine sam provela učeći da shvatim što znači biti Pixie i sada su moje srce, duša i ljubav ka njihovoj muzici skroz ispunjeni i osjećam da sam postala Pixie. Do sada smo bili vezani za njihovu povijest, a sad nastavljamo napred!

– Zadovoljstvo je imati Paz, dodao je Lovering. »Ona je veoma zabavna i zabavnije nam je sada kao bendu više nego ikada«.

Na svu sreću ljubitelja Pixies zvuka, grupa uskoro kreće na turneju po Europi, a hoće li u okviru te turneje doći i u Hrvatsku još nije poznato. Tu mogućnost ne treba odbaciti jer se zna da i bostonski rockeri vole hrvatsku publiku pred kojom su posljednji put nastupili pred dvije godine predstavljajući na INmusic festivalu posljednji studijski rad, album »Indie Cindy« objavljen te 2014. godine.

Komentari

komentara