Mjesec dana uoči nastupa u zagrebačkoj Ciboni engleski alt-rock bend Placebo objavio je kompilaciju »A Place For Us To Dream« kojom slavi 20 godina na glazbenoj sceni.

 

Album donosi 36 pjesama, primjerice »Bruise Pristine«, »Come Home«, »Teenage Angst«, »Nancy Boy«, »Every You Every Me«, »Pure Morning«, »The Bitter End« i »Jesus’ Son«. Retrospektivna kompilacija sadrži radijske i albumske verzije pjesama, kao i live izvedbe, a povodom objave izdanja bend je predstavio i neobjavljeni video za pjesmu »Every You Every Me« iz 1998. godine.

 

Nakon objave kompilacije, poznati bend ovog tjedna kreće na svjetsku turneju kojom će proslaviti 20. obljetnicu izlaska platinastog debitantskog albuma »Placebo«. Prvi dio turneje »20 years of Placebo« u sklopu koje će posjetiti i Lijepu Našu započet će ovog tjedna u Danskoj, a završiti sredinom prosinca u Londonu.
– U setu će biti puno pjesama za koje sam rekao da ih više neću svirati. Mislim da je vrijeme da priznamo ono što naši fanovi žele čuti. Bili su jako strpljivi s nama jer rijetko sviramo naš najkomercijalniji materijal. Turneja povodom 20. godišnjice učinila se kao dobra prilika da napravimo upravo to. Ovo je turneja za fanove, a moći ćete čuti pjesme koje nismo svirali 10 godina i možda ih nikad više nećemo svirati. Spremamo i pokoje iznenađenje, rekao je Brian Molko.

Komentari

komentara