Agilni posjetitelji INmusica već su počeli uživati u vremenskim nepogodama koje nepogrešivo, iz godine u godinu prate ovaj festival – pa se tako i večeras, prvog dana njegovog 11. izdanja, od 17 sati sretno plesalo po lokvama.

 

Na velikoj pozornici nastupio je energični mladi rock bend The Haze iz Liverpoola, pobjednik natječaja All About the Music čiji su se sudionici borili za nastup na INmusicu. The Haze zvuče kao križanci The Stoogesa i Beatlesa i baš je zato imalo smisla rezervirati im termin na početku prvog dana koji je po svemu tek zagrijavanje za velike nastupe PJ Harvey i Florence and the Machine, koji su pravi razlog zbog kojeg bi prošlogodišnji rekord posjećenosti mogao biti i srušen do sutra navečer kad završava 11. INmusic.
U međuvremenu, festival opravdava neslužbeni moto »naše, a svjetsko« bogatim i zanimljivim popratnim sadržajima, među kojima je i impresivni Teslin toranj, zapravo posebna pozornica na kojoj se prikazuju projekcije Teslinog i Bowiejevog lika i djela. Zanimljiva je bila švedska pozornica, a od ne-glazbenog programa hit monodrama Vilija Matule »Münchhausen«.

Komentari

komentara