U svibnju ove godine objavljena je knjiga pod nazivom »Porcelain«. Riječ je o memoarima slavnog američkog glazbenika Mobyja u kojima opisuje svoj život u New Yorku od 1989. do 1999. godine, odnosno svoje početke i prve uspjehe.

U vrlo kratkom vremenu knjiga je postala nezaobilazno štivo svakog zaljubljenika u glazbu pa je Moby velike uspjehe i iznimno pozitivne kritike odlučio proslaviti na sebi svojstven način. Naime, odabrao je nekolicinu umjetnika koji su dobili priliku remiksirati neke njegove najveće hitove iz tog vremena. Na tom se prestižnom popisu našao i jedan Riječanin, David Rončević poznatiji kao DJ System Divine koji je za ovu prigodu remiksirao Mobyev hit s početka 90-ih »Go«.

– Sjajno je da me Moby ponovo odabrao da remiksiram jednu njegovu pjesmu. Sjajno je što me podržava taj vrhunski glazbenik koji je ujedno i iskrena i prekrasna osoba, čovjek kojemu se divim i u čijoj glazbi uživam. Ovo je moj treći službeni remix za Mobyja i presretan sam. »Go« je jednostavno jedna od onih pjesama koje ostaju u srcima slušatelja zauvijek. Bezvremenska. Oduvijek sam htio remiksirati neki njegov hit, a upravo ova pjesma je ona koja je meni osobno pa možda jedna od njegovih najboljih, i stvarno mi je posebno draga, otkrio je System Divine koji će najnoviji remiks prvi put uživo predstaviti 15. listopada na nastupu u Rijeci, njegovom rodnom gradu u kojem je započela njegova uspješna glazbena karijera.

Davidov remiks objavljen je na Mobyjevom novom labelu Black Lacquer. Priliku za remiksiranje Mobyjeve trake, pored riječkog DJ-a dobili su i Loco Dice, Hi-Lo, Rex The Dog, Hardwell, Above & Beyond, Sander Van Doorn te još nekolicina umjetnika. S obzirom na to da je David objavio već dva remiksa za Mobyja, i to za pjesme »The Low Hum« i »Everything That Rises«, vijest da ga je Moby i sada odlučio angažirati, možda i ne iznenađuje previše. Podsjetimo, Davidov remiks Mobyjeve pjesme »The Low Hum« slavni je američki glazbenik uvrstio na svoj album »Destroyed Remixed« objavljen 2012. godine, a prošle godine napravio je remiks još jedne Mobyjeve pjesme, »Everything That Rises« s albuma »Innocents«.

Osim njega, System Divine svojom je kvalitetom kao DJ i producent oduševio i druge svjetske velikane tako da njegov rad, uz Mobyja, vjerno prate i Carl Cox, Laurent Garnier, John Digweed, Pete Tong, Cristian Varela i mnogi drugi. Dodajmo i da je Davidova pjesma »Gensebka« koju je napravio zajedno sa Gfortyem, bila dio Coxovog seta na Ultra Festivalu u Miamiju.

Komentari

komentara