Aktualan singl „Don Juan“ s netom objavljenog albuma „Mostovi“ Rundek Cargo Trija dobio je i prateći videospot, koji je uvertira u velike nadolazeće koncerte – 18. lipnja u zagrebačkoj Tvornici kulture te 19. lipnja na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila.

– Spot smo snimali na Braču. Glavni junaci su Corto Vranić, Ducin sin i Jack Russelica Karapat, koja je član obitelji Rundek. Svileni šalovi su svileni sariji doneseni iz Varanasija, najstarijeg živog grada na svijetu uz rijeku Ganges u Indiji. Prirodni kameni luk kojem smo se u spotu poklonili zove se Koloč, a nalazi se na pola sata hoda od Nerežišća. Oko njega se, prema legendi, skupljaju vile i satiri i noću se tamo može čuti njihov pjev…“, kaže Darko Rundek.

Pjesma „Don Juan“ nastala je za potrebe istoimene plesne predstave HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve. Bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što se povezuje s tim mitskim zavodnikom iz Seville.

Redatelj spota je Radislav Jovanov-Gonzo, a neki od prekrasnih kadrova iz spota poslužili su i za grafičko oblikovanje omota albuma „Mostovi“ koji je dostupan za slušanje i putem Deezera.

Pogledajte spot za singl „Don Juan“ koji je sniman na prekrasnom otoku Braču.

 

 

S obzirom na veliko zanimanje publike, Dušan Vranić-Duco, Isabel Catala i Darko Rundek odlučili su novi album premijerno predstaviti s dva velika koncerta na moru i na kontinentu. Prava uvertira u zagrebački koncert bila je ekskluzivna prodaja albuma u Vinylu. Trio je sretan zbog tako toplog dočeka jer, iako imaju godine staža iza sebe, svaki novi album im donosi ogromnu, ali pozitivnu tremu. Bilo je puno gostiju, a atmosfera odlična. Prvih stotinjak kupaca ostvarilo je pravo ulaza na koncert u Tvornici kulture čiji je datum sve do tada bio dobro čuvana tajna. Dakle, u Tvornici kulture 18. lipnja, te 19. lipnja na tvrđavi sv. Mihovila, publika će moći poslušati novi materijal i brojne starije pjesme iz bogate karijere Darka Rundeka.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture mogu se kupiti online, putem sustava Entrio i na prodajnim mjestima istog sustava po cijeni od 80 kuna, dok će na dan koncerta cijena iznositi 100 kuna. Popis prodajnih mjesta možete pronaći na www.entrio.hr/outlets.

 

Komentari

komentara