Bob Dylan, Paul McCartney, Roger Waters, Neil Young, The Who i Rolling Stones nastupit će na festivalu Desert Trip u Kaliforniji koji se otvara u petak i prvi je glazbeni festival koji će na istoj pozornici okupiti neke od glazbenih legendi 70-ih.


Festival će se održati dva vikenda zaredom u Empire Polo Club u mjestu Indio u Kaliforniji, poznatom po proljetnom festivalu glazbe i umjetnosti Coachella.
Dylan i Rolling Stones nastupit će 7. i 14. listopada; McCartney i Young 8. i 15., a The Who i Waters 9. i 16. listopada.
Unatoč tomu što će ‘megafestival’ kako ga neki već nazivaju okupiti glazbenike i njihove ‘fanove’ iz 70-ih, organizatori ističu da to ne će biti nikakva kopija Woodstocka.
Najavljuju moderno festivalsko iskustvo s današnjom tehnologijom, ali sve će biti usmjereno prema starijoj publici.
Posjetitelji će umjesto ulaznice dobiti šifrirane narukvice za ulazak u prostor festivala, mobilnu aplikaciju za praćenje nastupa i popratnih događaja koji uključuju masažu, jutarnju jogu, festival hrane, svečane večere za 800 osoba.
Mediji navode da je prosječna dob izvođača 72 godine, te sugeriraju da bi se festival trebao zvati Old-chella (prema proljetnom festivalu Coachella) ili pak Old-stock u aluziji na nenadmašni Woodstok iz 1969.
Ulaznice za prvi festivalski vikend već su rasprodane, a procjene najavljuju da bi zarada mogla biti rekordna i dosegnuti 100 milijuna dolara.

Komentari

komentara